Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Netwerkstoring Oxilion zorgt voor problemen met virtuele servers

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 mei 2014 14:39 uur

Hostingbedrijf Oxilion is getroffen door een netwerkstoring als gevolg van een netwerkloop. Door de storing was de storage omgeving van het bedrijf onbereikbaar geworden, raakten virtuele servers in “read only modus” en was ook de managementlaag van de virtuele servers onbereikbaar geworden. Het netwerkprobleem zou nu weer verholpen zijn, waardoor de virtuele servers van klanten weer herstart kunnen worden.

Oxilion maakte om 12:30 uur melding van de storing. 50 minuten later wist het bedrijf te melden dat er een loop is ontstaan in het netwerk, waardoor een enorme hoeveelheid dataverkeer werd gegenereerd. Als gevolg hiervan werd de storage omgeving onbereikbaar. Dit leidde er weer toe dat de virtuele servers in “read only modus” terecht kwamen. Het bedrijf gaf aan te verwachten dat met een herstart van de getroffen servers het probleem te verhelpen zou zijn.

Om 13:54 uur meldde het bedrijf echter dat ook de managementlaag van de virtuele servers onbereikbaar was geworden. Het was daarom enkel mogelijk om de virtuele servers handmatig te herstan. Uiteindelijk meldde Oxilion om 14:12 uur dat de managementlaag weer beschikbaar was, waardoor inventarisatie van de getroffen servers weer mogelijk was. De getroffen servers worden nu alsnog handmatig herstart door medewerkers van het bedrijf. Klanten kunnen dat indien gewenst ook zelf doen, zo meldt het bedrijf.

Update 17:05 uur: Oxilion meldt om 16:50 uur dat de situatie is hersteld en dat alle virtuele servers zijn gecontroleerd en zo nodig zijn hersteld.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.