Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Softlayer getroffen door stroomstoring in Amsterdams datacenter

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 19 mei 2014 17:19 uur

Het Amsterdamse datacenter van Softlayer is getroffen door een stroomstoring. Dat blijkt uit berichten die het bedrijf op Twitter heeft geplaatst. Uit de tweets blijkt dat pod 1 van het AMS01 datacenter is getroffen door de stroomstoring. Een ‘pod’ van Softlayer bevat 4.000 servers. Hoeveel van die servers precies zijn getroffen, is niet bekend en ook weigert Softlayer dat te vertellen.

Uit de tweets van Softlayer blijkt dat de door de stroomstoring getroffen servers zich in totaal 12 rijen met racks bevinden (1-10, 13 en 15) én één individueel rack (261) . Uit een videotour door het Amsterdamse datacenter van het bedrijf blijkt dat er ongeveer 10 racks in één rij staan. Het aantal servers per rack zal ongeveer 30 bedragen.

https://twitter.com/SoftLayer/status/468392264985612290

De stroomstoring heeft dus mogelijk enkele duizenden servers getroffen, maar in ieder geval niet meer dan 4.000. Dat is immers het aantal servers dat AMS01 pod 1 totaal huisvest. Als reactie op mijn vraag via Twitter over hoeveel servers er precies getroffen zijn, antwoordde Softlayer dat die informatie niet wordt gedeeld.

https://twitter.com/SoftLayer/statuses/468402729614721024

De stroomstoring in het Amsterdamse datacenter was ontstaan om 15:12 uur. Precies na een uur om 16:12 uur wist Softlayer op Twitter te melden dat de stroomvoorziening weer was hersteld. Een kwartier later volgende mededeling dat de getroffen servers weer online aan het komen waren. De oorzaak van de stroomstoring is op dit moment nog niet bekend.

De videotour van Softlayer door het AMS01 datacenter

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.