Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Succes van SingleHop leunt sterk op groei ‘Amsterdam’

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 20 mei 2014 16:30 uur

IaaS-provider SingleHop heeft in een volgende investeringsronde 15 miljoen dollar opgehaald waarmee het bedrijf haar diensten verder gaat uitbreiden. Voornaamste reden voor financierders om de extra fondsen ter beschikking te stellen: Amsterdam en het succes dat SingleHop boekt vanuit onze hoofdstad.

SingleHop opereert vanuit een twin-datacenters in Chicago, een datacenter in Phoenix en vanuit het Interxion-datacenter in Amsterdam. Dat datacenter was vooral bedoeld als ondersteuning van klanten die wereldwijd operaties hadden en bij SingleHop IaaS-diensten afnemen. Amsterdam kwam als gunstigste locatie uit de bus vanwege de netwerkverbindingen, de aanwezigheid van veel grote netwerkproviders en de hoge opleidingsgraad van het personeel.

En natuurlijk hoopte SingleHop meer klanten te interesseren voor IaaS vanuit Amsterdam. Dat is gelukt. Volgens het bedrijf zelf ligt het acht tot tien maanden voor op de forecast en kijkt het nadrukkelijk naar uitbreidingsmogelijkheden.  Op dit moment host SingleHop 14.000 servers waarmee het ruim vierduizend klanten wereldwijd bedient. Grote kracht is de vergaande mate van automatisering waarmee SingleHop-klanten diensten kunnen bestellen en configureren, ongeacht locatie of device. Een deel van de nieuw verworven fondsen zal dan ook in de ontwikkeling van deze diensten worden geïnvesteerd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.