Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Het belangrijkste bedrijfsnieuws van week 21

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 mei 2014 10:06 uur

Het belangrijkste bedrijfsnieuws van afgelopen week is het nieuws dat de Radio 538 Groep zijn IT-infrastructuur onderbrengt in de private cloud van LeaseWeb, gevolgd door het nieuws dat CloudVPS de eerste Europese publieke OpenStack cloud heeft gelanceerd. SIDN had afgelopen week twee belangrijke aankondigingen en Data Facilities kondigde aan een nieuwe PoP van de Rotterdam Internet Exchange te zijn.

538 brengt IT Infrastructuur onder bij LeaseWeb

De Radio 538 Groep heeft een 3-jarig contract getekend met LeaseWeb. De 538 Groep gebruikt LeaseWeb Nederlands cloudomgeving voor zijn IT-infrastructuur en zet daarnaast de CDN technologie van LeaseWeb CDN in voor het live streamen van radio-uitzendingen.

LeaseWeb Nederland levert aan 538 een hybride hostingoplossing waarin zowel bare-metal dedicated servers als private cloud worden ingezet. De private cloud component is door LeaseWeb engineers ontwikkeld op basis van CloudStack-technologie en wordt geëxploiteerd in één van zijn Nederlandse datacenters. De zenders van de 538 Groep genereren in Nederland in totaal maar liefst 10 tot 15 gigabit aan bandbreedte.
Lees het volledige bericht

CloudVPS lanceert eerste publieke Europese Openstack Cloud

CloudVPS heeft naar eigen zeggen de eerste publieke Europese Openstack Cloud gelanceerd. CloudVPS Compute moet een open alternatief bieden voor Amerikaanse diensten als Amazon Web Services en Microsoft Azure: data wordt opgeslagen in een Europese cloudomgeving die volgens het bedrijf niet onder de Amerikaanse Patriot Act valt.

CloudVPS Compute aangestuurd worden met de OpenStack API (Application Programming Interface). Dit maakt volledig management van de cloud mogelijk zonder menselijke tussenkomt. Hierdoor kunnen applicaties bijvoorbeeld automatisch zelf capaciteiten bijschalen op piekmomenten.
Lees het volledige bericht

SIDN verlengt samenwerking met Vereniging van Registrars

De SIDN en de Vereniging van Registrars hebben de samenwerkingsovereenkomst met drie jaar verlengd. Op dinsdag 20 mei hebben Roelof Meijer (directeur SIDN), Erik Logtenberg (voorzitter bestuur VvR) en Flip Keijzer (secretaris bestuur VvR) een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

In de afgelopen jaren hebben de SIDN en de Vereniging van Registrars op diverse dossiers nauw samengewerkt. Zo is onder meer gewerkt aan het prijs- en facturatiebeleid, het vermelden van resellers in de WHOIS en het uit quarantaine halen van domeinnamen. Daarnaast hebben de VvR-commissies op het gebied van juridische zaken, marketing en techniek, de SIDN operationeel ondersteund. Begin dit jaar hebben de SIDN en de VvR de samenwerking wederzijds geëvalueerd en afspraken gemaakt om deze verder te verbeteren. Op basis daarvan is besloten de samenwerkingsovereenkomst te verlengen.
Lees het volledige bericht

Valerie Frissen benoemd tot directeur SIDN Fonds

Het bestuur van Stichting SIDN Fonds heeft prof. Valerie Frissen benoemd als directeur van het fonds. Zij zal per 1 september starten in haar nieuwe functie. Het SIDN Fonds heeft als doel om de welvaart en het welzijn in Nederland te verhogen door een bijdrage te leveren aan de vergroting van de economische en maatschappelijk waarde van het internet. Gelet op de uitgebreide ervaring van Valerie Frissen op het gebied van ICT en social change is het bestuur unaniem van mening dat ze de perfecte kandidaat is om het SIDN Fonds op te bouwen en tot een succes te maken.
Lees het volledige bericht

Data Facilities Spijkenisse nieuwe PoP van de Rotterdam Internet Exchange

Data Facilities Spijkenisse en de Rotterdam Internet Exchange (R-iX) hebben een overeenkomst gesloten om de faciliteiten van de Rotterdamse Internet Exchange ook in Spijkenisse te kunnen aanbieden. De implementatie van een Point-of-Presence (PoP) in het datacenter te Spijkenisse is inmiddels afgerond. De aanwezigheid van de R-IX bij Data Facilities zorgt voor een verdere uitbreiding van peering-voorzieningen in de regio Rijnmond. Na Dataplace in Alblasserdam en nu ook Data Facilities in Spijkenisse, zullen binnenkort ook The Datacenter Group te Delft, Greenhouse Datacenters in Naaldwijk en het nieuwste CyberCenter van KPN in Rotterdam op de R-IX worden aangesloten.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.