Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Bijeenkomst ‘Veilige webwinkels’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 29 november 2006 10:21 uur

Op 19 december wordt er in Bunnik een bijeenkomst georganiseerd om te discussieren wat er bij komt kijken om er voor te zorgen dat een webwinkel veilig is. Het lijkt op dit moment namelijk op dat bij de bouw en/of implementatie van webwinkels veiligheid veel te weinig in beschouwing wordt genomen. Dit bedreigt de continuiteit van de business van bedrijven die volledig afhankelijk zijn van hun website.

De sprekers tijdens het seminar zullen voornamelijk uit de veiligheidshoek komen, terwijl bij een veilige website, veilige en stabiele webhosting ook essentieel is. Helaas is er geen spreker uit de webhostingbranche. Daarom is het des te belangrijker dat er mensen uit de webhostingbranche aanwezig zullen zijn en hun visie geven in het debat.

Op basis van de uitkomsten van de bijeenkomst gaat er door de Thuiswinkel organisatie (Thuiswinkel.org) gekeken worden naar de ontwikkeling van een keurmerk voor veilige websites, deze zal in eerste instantie los staan van het huidige Thuiswinkel.org keurmerk.

Ik denk dat de kwaliteit van het webhostingbedrijf daarbij ook essentieel in is en een prominente rol dient te krijgen. Zelf zal ik mij daar hard voor maken vanuit het feit dat ik in de expertgroep zit die de ontwikkeling van het keurmerk zal gaan realiseren. Al denk ik dat extra input vanuit de webhostingbranche zeer nuttig zal zijn. Dus kom naar de bijeenkomst!

Meer informatie over deze bijeenkomst staat hier en inschrijven kan hier (gratis!).

Update 6 december 2006:

Gisteren ontving ik deze e-mail over verplaatsing van de bijeenkomst

Geachte heer, mevrouw,

Onlangs hebben wij u een vooraankondiging gestuurd voor de bijeenkomst op 19 december 2006 omtrent de problematiek ‘onveilige webwinkels’. In verband met de drukte rondom het einde van het jaar hebben we echter besloten om de bijeenkomst te verschuiven naar eind januari 2007. Er wordt momenteel naar een geschikte datum gezocht. Zodra de nieuwe datum bekend is laten wij u dat uiteraard weten.

edwin, 29 november 2006 3:52 pm

ik heb me zojuist ingeschreven, ik ben wel benieuwd wat ze zoal te vertellen hebben.

Arnout Veenman, 6 december 2006 8:08 pm

De bijeenkomst is verplaatst, ik ontving hier gisteren deze e-mail over:
[quote]Geachte heer, mevrouw,

Onlangs hebben wij u een vooraankondiging gestuurd voor de bijeenkomst op 19 december 2006 omtrent de problematiek ‘onveilige webwinkels’. In verband met de drukte rondom het einde van het jaar hebben we echter besloten om de bijeenkomst te verschuiven naar eind januari 2007. Er wordt momenteel naar een geschikte datum gezocht. Zodra de nieuwe datum bekend is laten wij u dat uiteraard weten.[/quote]

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.