Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Personal private cloud van Sher.ly succes op Kickstarter

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 10 juni 2014 08:02 uur

Hadden we een paar weken geleden nog de IndieBox dat via crowdfunding probeerde de benodigde fondsen voor een bredere rollout bij elkaar te scharrelen, nu krijgen we de Sher.ly-box. Via het crowdfundplatform Kickstarter probeert Sher.ly hetzelfde als IndieBox. Ook het product is vergelijkbaar: een klein doosje waarmee de cloud letterlijk thuis komt in de vorm van personal private cloud. Grote verschil: de Sher.ly-box ziet er gewoon goed uit.

Het apparaat zelf lijkt nog het meest op een afgedopt ei. In dat ei past een 2,5 inch SSD met 1 TB capaciteit, maar de grote kracht zit in het feit dat er 127 externe USB-schijven op kunnen worden aansloten. Pc’s kunnen ongeacht het besturingssysteem verbinding maken met de Sher.ly-box. Vanaf die pc’s – zowel Windows, Linux en MacOS – kunnen op de box mappen worden aangemaakt en geïntegreerde functies aangeroepen.  Sher.ly, een Pools-Amerikaans bedrijf met Silicon Valley als thuisbasis, heeft de box uitgerust met software voor Dropbox, Microsoft’s OneDrive, Google Drive, maar ook voor specifieke opslag- en streamingdiensten waaronder YouTube en Flickr.

De bestanden die op de Sher.ly-box kunnen vervolgens via het internet worden gedeeld naar geautoriseerde pc’s of andere boxen. Het apparaat kan zelfs streamen naar Xbox of andere mediacenters en beschikt daarmee over features zoals Apple TV die heeft.  Niet gek voor een machientje dat 149 dollar moet kosten. Althans, dat is de bedoeling. Een en ander hangt af van de deelname binnen Kickstarter. En waar de funding voor IndieBox werd afgebroken, gaat de Sher.ly als een speer. Voor de eerste financieringsronde is een bedrag van 69.000 dollar nodig en dat was eind van Tweede Pinksterdag al bijna binnen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.