Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

KPN biedt scholen opnieuw drie jaar gratis internettoegang

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 1 december 2006 07:30 uur

De afgelopen drie jaar heeft het primair en voorgezet onderwijs gebruik kunnen maken van een aanbod van KPN om gratis toegang tot internet te krijgen. Vandaag heeft KPN bekend gemaakt dat het de komende drie jaar opnieuw scholen de mogelijkheid zal bieden om drie jaar lang gratis internet te krijgen via KPN dochter XS4ALL. De afgelopen 3 jaar hebben totaal 8.000 scholen gebruik gemaakt van het aanbod van KPN en het is te verwachten dat deze daarvan gebruik zullen blijven maken.

Naast drie jaar lang gratis toegang tot internet, biedt KPN in samenwerking met partners zoals Cédicu, Fronter, KlasseTV, Microsoft, Three Ships en Waag Society andere oplossingen zoals e-mail, online backup en digitaal lesmateriaal. Overigens lijkt het er op dat die extra’s gedurende maximaal één jaar gratis zullen zijn.

Marketingtechnisch vindt ik het aanbod dat nu verlengt wordt compleet briljant, dit gezien KPN via het feit dat ze de scholen de toegang tot internet aanbieden, de mogelijkheid hebben om samen met partners nog meer diensten daar bovenop verkopen. Uit dit onderzoek blijkt ook duidelijk, dat als je eenmaal binnen bent bij een groot bedrijf, wat de meeste scholen ook zijn, je dan als leverancier de voorkeur hebt om andere (telecom) behoeften ook in te vullen.

Ad Scheepbouwer, voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN, hierover:

Met School Online kunnen scholen het geld dat ze aan hun internetaansluiting moeten uitgeven inzetten voor andere doelen. Met de online oplossingen geven we scholen mogelijkheden voor nieuwe manieren van leren. Daar profiteren niet alleen de leerlingen, maar ook de leraren van. En op de lange termijn de Nederlandse kenniseconomie.

© CAPITAL PHOTOS / NILS VAN HOUTS

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.