Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

OnApp biedt met 900 cloudproviders alternatief voor Amazon en Microsoft

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 19 juni 2014 08:01 uur

Het is de volgende stap in cloud orchestration: een soort online beursvloer waar providers elkaars services kunnen inkopen en gebruiken voor hun eigen klanten. OnApp Federation lanceerde deze dienst tijdens HostingCon 2014, dat deze week plaatsvindt in Miami. Via het platform kunnen 900 aangesloten cloud service providers diensten van elkaar ‘inkopen’ en resources delen.

Klanten die via een cloudprovider IaaS-capaciteit inkopen, verwachten eigenlijk dat de service ‘wereldwijd’ geleverd kan worden, aldus OnApp. Dan ben je als klant al snel aangewezen op de grote partijen, zoals Amazon en Microsoft. OnApp koppelt kleinere IaaS-providers letterlijk aan elkaar zodat deze providers wereldwijde dekking hebben door van elkaars resources gebruik te maken. Feitelijk: cloud orchestratie en integratie.

OnApp deed dit al voor cloudstorage. Het nieuwe element in de dienst die OnApp deze week presenteerde, is de interface op de website, het feit dat dienst nu alle IaaS-componenten omvat, de mogelijkheid om diensten met elkaar te vergelijken en zo zelf de beste combinatie samen te stellen. Zowel providers als klanten kunnen over de functionaliteit beschikken. OnApp biedt daarnaast ook functionaliteit voor CDN.

De OnApp Market biedt voor eindgebruikers grote voordelen. Met het platform is het via een eenvoudige interface mogelijk om cloud services in diverse landen en regio’s af te nemen via slechts één bestelling. Daarbij is het ook mogelijk om prijzen en capaciteit van diverse providers te vergelijken. Klanten kunnen dus eenvoudig overal capaciteit krijgen en cloudproviders kunnen letterlijk overal ter wereld capaciteit leveren, via de aangesloten leden van OnApp.

Zowel providers met eigen infrastructuur als providers die via colo’s virtuele capaciteit ter beschikking hebben, kunnen meedoen aan het programma. In Nederland is CloudProvider uit Leeuwarden aangesloten bij OnApp, maar het platform staat open voor alle IaaS-providers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.