Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

OnApp biedt met 900 cloudproviders alternatief voor Amazon en Microsoft

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 19 juni 2014 08:01 uur

Het is de volgende stap in cloud orchestration: een soort online beursvloer waar providers elkaars services kunnen inkopen en gebruiken voor hun eigen klanten. OnApp Federation lanceerde deze dienst tijdens HostingCon 2014, dat deze week plaatsvindt in Miami. Via het platform kunnen 900 aangesloten cloud service providers diensten van elkaar ‘inkopen’ en resources delen.

Klanten die via een cloudprovider IaaS-capaciteit inkopen, verwachten eigenlijk dat de service ‘wereldwijd’ geleverd kan worden, aldus OnApp. Dan ben je als klant al snel aangewezen op de grote partijen, zoals Amazon en Microsoft. OnApp koppelt kleinere IaaS-providers letterlijk aan elkaar zodat deze providers wereldwijde dekking hebben door van elkaars resources gebruik te maken. Feitelijk: cloud orchestratie en integratie.

OnApp deed dit al voor cloudstorage. Het nieuwe element in de dienst die OnApp deze week presenteerde, is de interface op de website, het feit dat dienst nu alle IaaS-componenten omvat, de mogelijkheid om diensten met elkaar te vergelijken en zo zelf de beste combinatie samen te stellen. Zowel providers als klanten kunnen over de functionaliteit beschikken. OnApp biedt daarnaast ook functionaliteit voor CDN.

De OnApp Market biedt voor eindgebruikers grote voordelen. Met het platform is het via een eenvoudige interface mogelijk om cloud services in diverse landen en regio’s af te nemen via slechts één bestelling. Daarbij is het ook mogelijk om prijzen en capaciteit van diverse providers te vergelijken. Klanten kunnen dus eenvoudig overal capaciteit krijgen en cloudproviders kunnen letterlijk overal ter wereld capaciteit leveren, via de aangesloten leden van OnApp.

Zowel providers met eigen infrastructuur als providers die via colo’s virtuele capaciteit ter beschikking hebben, kunnen meedoen aan het programma. In Nederland is CloudProvider uit Leeuwarden aangesloten bij OnApp, maar het platform staat open voor alle IaaS-providers.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...