Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Derde storing in vier dagen tijd bij Cloudflare in Amsterdam

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 19 juni 2014 10:54 uur

Het gaat niet goed met Cloudflare. Vandaag is er voor de derde keer in vier dagen tijd een storing bij de Amsterdamse locatie van het bedrijf. Bezoekers van websites die gebruik maken van Cloudflare, krijgen door de storing zonder dat een aanleiding voor is, een controlepagina voorgeschoteld. Alvorens de gewenste website kan worden bezocht, moet er een captcha worden beantwoord door de bezoeker.

Uit een tweet die Cloudflare heeft verstuurd, blijkt dat deze storing wordt veroorzaakt door een configuratiefout. Het bedrijf zegt in de tweet druk bezig te zijn om de fout op te lossen. Gezien dat blijkbaar niet eenvoudig is, wordt het internetverkeer van de Amsterdamse locatie op dit moment omgeleid via andere locaties van het bedrijf.

Cloudflare doet het de afgelopen tijd niet goed. In Amsterdam is dit alweer de derde storing in amper vier dagen tijd. Afgelopen maandag waren er gedurende ongeveer een half uur tijd veel websites die gebruik maakt van Cloudflare vanuit Nederland volledig onbereikbaar. Ook daarna bleven veel websites vanuit Nederland minder goed bereikbaar. Tegelijkertijd waren ook de Cloudflare website zelf en de Cloudflare API wereldwijd getroffen door een storing.

Dinsdag was er een vergelijkbaar probleem als op maandag, waarbij er volgens het bedrijf sprake van netwerkcongestie was bij de Amsterdamse locatie. Het bedrijf meldde een half uur later dat het probleem zou zijn opgelost, maar verschillende klanten klaagden daarna dat de bereikbaarheid van hun websites nog steeds problemen opleverde. Ook afgelopen dinsdag waren de Cloudflare website en API wereldwijd minder goed bereikbaar. Klanten konden daardoor Cloudflare voor hun website niet uitschakelen.

Update 11:15 uur: In een tweet stelt Cloudflare dat de storing in Amsterdam is opgelost.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.