Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Banktegoed Amerikaanse spammer geblokkeerd

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 16 oktober 2008 08:01 uur

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft via de rechter de sluiting van een van ’s werelds grootste spammers af te dwingen, zo bericht de New York Times. Het gaat hier om HerbalKings dat afslank- en erectie-kruiden verkoopt. De onderneming maakte gebruik van een omvangrijk botnet om de producten aan de man te brengen via spam: tot 10 miljard e-mails per dag die werden verzonden door ca. 35.000 gehackte conputers.

Naast de naam HerbalKing werden ook andere namen gebruikt. Totaal gaat het om miljarden spamberichten die de laatste 20 maanden verspreidt zijn. In januari nam het bedrijf zelfs de eerste plaats in bij de spamlijsten. Nu worden het banktegoed van de spammer echter afgeslankt, zo is het goede voornemen van de FTC. Enkel al via creditcard ontving het bedrijf maandelijks ca. $400.000. Ook wil de FTC kijken of HerbalKing vervolgd kan worden voor het illegaal verkopen van medicijnen. Enkele van haar erectie-producten bleken sildenafil te bevatten, het actieve bestandsdeel van erectiepil Viagra.

Naast de verdachten in Amerika is er ook een 26-jarige verdachte opgepakt uit Nieuw Zeeland. Deze man is al eerder veroordeeld in soortgelijke zaken. De FTC sluit aanhoudingen in andere landen niet uit.

Wido, 16 oktober 2008 8:23 am

Zulk nieuws doet me toch altijd goed, afstraffen die spammers.

Echter raak je ze het hardst wanneer gewoon niemand meer wat koopt van de spammers, echter zal dat wel nooit gaan gebeuren..

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.