Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Canadese Tenzing biedt nu ook in Europa gespecialiseerde e-commerce hosting

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 2 juli 2014 09:00 uur

Het Canadese Tenzing levert sinds deze week ook e-commerce hostingservices in Europa. Vanuit een datacenter in Londen levert Tenzing op dit moment vooral hostingdiensten voor Magento-platformen, maar het portfolio bevat ook services voor Oracle Commerce, IBM Websphere en Intershop. Tenzing mikt met dit portfolio vooral op de grotere retailklanten die ook internationaal actief zijn.

Tenzing werkt sinds kort nauw samen met Amazon en biedt haar klanten ook AWS aan vanuit het Amazon datacenter in Dublin. AWS levert de IaaS-diensten, Tenzing is een pure SaaS-provider en levert off-the-shelf webshopomgevingen vanuit haar eigen Everest-platform. Het bedrijf is hiermee erg succesvol, daar waar Europese spelers in deze markt het vaak moeilijk hebben. SEOShop en Byte zijn in Nederland voorbeelden van ecommerce-hosters, naast de proposities die hosters als Strato en YourHosting hebben. De meeste partijen bieden daarbij Magento aan, slechts weinig hosters ondersteunen ook Oracle Commerce, Websphere en Intershop. Dergelijke ‘zware’ pakketten worden doorgaans nog dedicated gehost bij grotere IT-partijen en system integrators. Hierin kan Tenzing zich dus duidelijk onderscheiden door het als SaaS aan te bieden.

Tenzing toont aan dat dit een absolute groeimarkt is: het bedrijf bestaat sinds 1998, maar met name de webshophosting zorgde voor het grote succes. Vanaf 2008 is Tenzing consequent een van de snelst groeiende IT-ondernemingen in Canada. Het zoekt al een flinke tijd naar mogelijkheden om de vleugels uit te slaan naar Europa, de Amerikaanse markt is overvol. Onderdeel van die zoektocht was de samenwerking met Amazon waarmee het zeer recent een Magentoplatform in Dublin realiseerde. Die propositie  is volledig gebaseerd op EC2. In Londen host Tenzing een VMware-platform voor Magento, Oracle en Websphere.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...