Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Canadese Tenzing biedt nu ook in Europa gespecialiseerde e-commerce hosting

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 2 juli 2014 09:00 uur

Het Canadese Tenzing levert sinds deze week ook e-commerce hostingservices in Europa. Vanuit een datacenter in Londen levert Tenzing op dit moment vooral hostingdiensten voor Magento-platformen, maar het portfolio bevat ook services voor Oracle Commerce, IBM Websphere en Intershop. Tenzing mikt met dit portfolio vooral op de grotere retailklanten die ook internationaal actief zijn.

Tenzing werkt sinds kort nauw samen met Amazon en biedt haar klanten ook AWS aan vanuit het Amazon datacenter in Dublin. AWS levert de IaaS-diensten, Tenzing is een pure SaaS-provider en levert off-the-shelf webshopomgevingen vanuit haar eigen Everest-platform. Het bedrijf is hiermee erg succesvol, daar waar Europese spelers in deze markt het vaak moeilijk hebben. SEOShop en Byte zijn in Nederland voorbeelden van ecommerce-hosters, naast de proposities die hosters als Strato en YourHosting hebben. De meeste partijen bieden daarbij Magento aan, slechts weinig hosters ondersteunen ook Oracle Commerce, Websphere en Intershop. Dergelijke ‘zware’ pakketten worden doorgaans nog dedicated gehost bij grotere IT-partijen en system integrators. Hierin kan Tenzing zich dus duidelijk onderscheiden door het als SaaS aan te bieden.

Tenzing toont aan dat dit een absolute groeimarkt is: het bedrijf bestaat sinds 1998, maar met name de webshophosting zorgde voor het grote succes. Vanaf 2008 is Tenzing consequent een van de snelst groeiende IT-ondernemingen in Canada. Het zoekt al een flinke tijd naar mogelijkheden om de vleugels uit te slaan naar Europa, de Amerikaanse markt is overvol. Onderdeel van die zoektocht was de samenwerking met Amazon waarmee het zeer recent een Magentoplatform in Dublin realiseerde. Die propositie  is volledig gebaseerd op EC2. In Londen host Tenzing een VMware-platform voor Magento, Oracle en Websphere.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.