Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ReasonNet kondigt reorganisatie aan: 7 werknemers verliezen hun baan

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 juni 2014 15:26 uur

ReasonNet heeft vandaag een reorganisatie aangekondigd. Om 12:00 uur was er een bijeenkomst bij ReasonNet waar al het personeel verplicht bij aanwezig moest zijn. In deze bijeenkomst werd aangekondigd dat het bedrijf gaat reorganiseren en dat verschillende werknemers van het bedrijf hun baan zullen verliezen.

Totaal komen de functies van 7 werknemers te vervallen en worden 2 werknemers vervangen. ReasonNet CEO Marco Vrijburg laat tegenover ISPam.nl weten dat er inderdaad 7 arbeidsplaatsen bij het bedrijf komen te vervallen. In totaal heeft ReasonNet 35 werknemers. Voor de bewuste werknemers wordt naar ander werk gezocht of een outplacementtraject gestart. “We zorgen goed voor onze mensen”, stelt Vrijburg.

De reorganisatie is ingezet om de kwaliteit van de service beter te kunnen waarborgen, stelt Vrijburg. Om dat te realiseren wordt een aantal functies anders ingevuld. Zo zal bijvoorbeeld de functie van product manager een andere invulling krijgen.

Een tweede aspect bij de reorganisatie is dat er veel geïnvesteerd is in nieuwe technologie en daarvoor zijn ook werknemers met andere skills aangenomen. Het aantal klanten voor de diensten die hier op gebaseerd zijn, groeit echter minder hard dan verwacht was in 2013. Vandaar dat een aantal functies die hiermee samenhangen komen te vervallen en er anderzijds ook aan de kostenkant wordt gesneden, licht Vrijburg toe. “Alles is erop gericht om onze klanten, system integrators en SaaS leveranciers, goed van dienst te zijn. De toenemende complexiteit van cloud technologie maakt dat het continu verbeteren van de organisatie wenselijk is.”

Op de vraag of de reorganisatie samenhangt met het vermogen van de onderneming, antwoordt Vrijburg dat dit niet het geval is: “De solvabiliteit van de onderneming is goed te noemen.” ReasonNet moet volgens Vrijburg gezien worden als één geconsolideerd bedrijf met voldoende eigen vermogen (ruim 4 miljoen euro in 2012 in holdingmaatschappij RSN Holding B.V.). Ook qua personeel wordt er geen onderscheid gemaakt naar werkmaatschappij. Volgens Vrijburg worden er daarom niet bij één specifieke werkmaatschappij werknemers ontslagen.

Janet, 27 juni 2014 10:17 pm

Hoewel dit soort berichten vaak goed is voor de nodige onrust bij zowel werknemers als klanten, kan ik stellen (uit betrouwbare bron) dat de beslissing om te reorganiseren een juiste keus lijkt te zijn.
Een bedrijf wat zichzelf evalueert en bijstelt is een gezonde zaak, zeker in deze sector waar de ontwikkelingen zich snel opvolgen en je bij overheden vaak ziet dat ze het paard achter de wagen spannen.
Reasonnet is bezig met een kwaliteitsslag, neemt harde, maar noodzakelijke maatregelen zodat de stabiliteit verbeterd..
Hoe naar het ook is voor degenen die hun baan zijn verloren, op de middellange termijn zie ik groeikansen voor dit bedrijf.

@personeel; jullie zijn gebleven en/of aangetrokken om te ontwikkelen en te innoveren. Blijf een team en waardeer het vertrouwen wat het bestuur in jullie stelt om te gaan (uit)bouwen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.