Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

“Beveiliging en bandbreedte belangrijkste bij keuze voor datacentrum”

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 17 oktober 2008 08:01 uur

Uit een onderzoek dat door de Amerikaanse hoster Hosting.com is uitgevoerd blijkt dat de belangrijkste reden om apparatuur te colocaten in een extern datacentrum de betrouwbaarheid van de voorzieningen en beschikbaarheid van de systemen is. Voor tweederde van de totaal 212 door Hosting.com ondervraagde bedrijven (van MKB bedrijven tot multinationals) is dat één van de redenen om hun systemen onder te brengen in een datacentrum.

Het volledige lijstje met redenen om te colocaten in een datacentrum ziet er als volgt uit:

67% – Verhogen van de beschikbaarheid/betrouwbaarheid
49% – Verhogeren van operationele effectiviteit/prestaties
45% – Verlagen/elimineren van kosten
39% – Schaalbaarheid (Exponentiële groei)
36% – Risico beheersing
19% – Voldoen aan wet en regelgeving

Voor 45 procent van de respondenten spelen kosten dus een rol, de vraag of ze verwachten dat de kosten die gemaakt worden terugverdiend worden speelt dus een belangrijke rol. Totaal denkt 69 procent van de respondenten dat ze een Return on Investment (ROI) zullen hebben, hiervan verwacht 24 procent dat dit binnen 6 maanden zal zijn, 40 procent binnen 12 maanden, 29 procent binnen 2 jaar en 7 procent binnen 5 jaar.

De volgende vraag die het onderzoek beantwoord is, waar klanten op letten bij hun keuze voor hun colocatie hoster (datacentrum). Twee eigenschappen steken met kop en schouders boven de rest uit, de beschikbaarheid van bandbreedte én beveiliging. Het hoogste scoort bandbreedte, bij 31 procent van de respondenten is dit het belangrijkste selectie criterium én bij maar liefst 78 procent staat het als in de top 3 belangrijkste criteria. Beveiliging staat bij 31 procent van de respondenten op één en bij 61 procent in de top 3.

Een ander belangrijk criterium is de afstand tussen kantoor en datacentrum. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste bedrijven hun datacentrum binnen een straal van 16 km (10 miles) vanaf hun kantoor willen hebben, maar vooral “kleine” bedrijven met een omzet van minder dan 10 miljoen dollar vinden een wat grotere afstand minder problematisch. Verder vindt 46 procent van de respondenten dat ‘groene initiatieven’ een pluspunt voor een datacentrum zijn.

Het volledige onderzoek is op de website van Hosting.com te downloaden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.