Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix en voormalige eigenaren Virtu bevechten elkaar in de rechtszaal

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 juli 2014 13:22 uur

Het leek een Nederlands succesverhaal, de Nederlandse datacenteroperator, Virtu met datacenters in Amsterdam, Enschede en Zwolle werd in 2008 door de grote Amerikaanse concurrent Equinix gekocht. Zes jaar blijkt dit succes te worden overschaduwd door rechtszaken tussen Equinix en de voormalige eigenaren.

Equinix beschuldigt de voormalige eigenaren Herke Plantega en Remco van Mook van onrechtmatig handelen en eist daarom een bedrag dat zelfs significant hoger is dan de koopsom van Virtu. Ook weigert Equinix het laatste deel van de koopsom aan de voormalige eigenaren te betalen.

In het kader van de bodemprocedure die hierover loopt, heeft Equinix beslag gelegd op 15.337 e-mails die Plantega zowel privé als zakelijk heeft verstuurd. Deze e-mails liggen nu opslagen op een usb-stick in de kluis bij een notaris. In een rechtszitting die gisteren plaatsvond werd door Plantega en Van Mook gevorderd dat het beslag door de rechter zou worden opgeheven en dat de usb-stick met de e-mails zou worden teruggeven, zo weet de regionale Twentse krant Tubantia te melden.

Het merkwaardige aan deze zaak is dat Equinix eerder ook al in het bezit was van de e-mails, maar deze, volgens de advocaat van Plantega en Van Mook, dat Equinix deze waarschijnlijk zelf bij een opschoonactie van de eigen bestanden is kwijtgeraakt. Daarnaast stelde de advocaat dat Equinix helemaal niet bezig is om bewijzen te vinden in de bodemprocedure die tegen de twee voormalige eigenaren loopt, maar bezig is met een fishingexpedition naar feiten om nieuwe rechtszaken aan te kunnen spannen.

Uit een eerdere rechtszaak over de opheffing van een beslag op het vermogen van de voormalige eigenaren, blijkt dat er nog één miljoen euro van de koopsom aan de voormalige eigenaren door Equinix moet worden betaald. Daarnaast maakte ook een earn-out regeling van maximaal 5 miljoen euro onderdeel van de verkoop uit. Totaal zouden de voormalige eigenaren daarom maximaal nog aanspraak kunnen hebben op 6 miljoen euro van Equinix.

Anderzijds betwist Equinix dat er aan de voorwaarden voor uitbetalen van de earn-out regeling is voldaan en dat er daarom helemaal geen recht op het bedrag van (maximaal) 5 miljoen euro is..Door het onrechtmatige handelen van de voormalige eigenaren stelt Equinix totaal voor 8.580.000 euro aan schade te hebben geleden en wil dat bedrag vergoed zien. Voor dat bedrag heeft Equinix dan ook beslag gelegd op het vermogen van de beide heren. De zaak over opheffing van dat beslag werd verloren. Al moet daarbij worden opgemerkt dat dit nog weinig zegt over wie de bodemzaak zal winnen.

ISPam.nl Job board

Arjan, 7 juli 2014 11:42 pm

Hmmm, riekt naar misselijke acties vanuit deze Amerikaanse reus... Men welke de vroegere eigenaars wil steunen; trek vooral je diensten asap bij deze reis weg.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...