Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Verizon breidt ook in Amsterdam capaciteit uit voor CDN

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 9 juli 2014 08:01 uur

Terwijl de Amerikaanse provider Verizon door de Duitse overheid aan de dijk wordt gezet, timmert het bedrijf ongebreideld aan haar footprint. Ook in Europa. Zo breidt het haar diensten uit in diverse Europese steden, waaronder Amsterdam. Reden is de uitrol van het CDN-programma van Verizon Digital Media Services. De CDN-propositie is vooral gericht op e-commerce klanten.

Verizon zet zwaar in op e-commerce. Het kocht vorig jaar CDN-provider EdgeCast waarmee het nu letterlijk een wereldwijde uitrol uitvoert.  Voor e-commerce is CDN – content delivery network – van levensbelang. Webshops die over de hele wereld opereren – denk aan Amazon – hebben het grootste belang dat consumenten waar dan ook ter wereld snel door de shops kunnen browsen, snel en veilig kunnen afrekenen. Elke seconde kost letterlijk duizenden euro’s of dollars. Die websites moeten bovendien vanaf alle mogelijke apparaten benaderbaar zijn.

Dit is de markt waar Verizon uiteindelijk hoopt de onmisbare partner te worden voor alle retailers op het internet die internationaal ondernemen. Om CDN met hoge performance mogelijk te maken, breidt de provider haar netwerkdiensten uit in meer dan twintig landen. In landen waar Verizon al actief is, waaronder Nederland, breidt het haar capaciteit in de komende maanden flink uit. In andere landen stampt het bedrijf nu nieuwe CDN-centers uit de grond. In Europa gaat dat om Warschau, Stockholm, Milaan, Wenen en Helsinki. In Londen, Madrid, Parijs en Amsterdam breidt het de capaciteit uit.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!