Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Verizon breidt ook in Amsterdam capaciteit uit voor CDN

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 9 juli 2014 08:01 uur

Terwijl de Amerikaanse provider Verizon door de Duitse overheid aan de dijk wordt gezet, timmert het bedrijf ongebreideld aan haar footprint. Ook in Europa. Zo breidt het haar diensten uit in diverse Europese steden, waaronder Amsterdam. Reden is de uitrol van het CDN-programma van Verizon Digital Media Services. De CDN-propositie is vooral gericht op e-commerce klanten.

Verizon zet zwaar in op e-commerce. Het kocht vorig jaar CDN-provider EdgeCast waarmee het nu letterlijk een wereldwijde uitrol uitvoert.  Voor e-commerce is CDN – content delivery network – van levensbelang. Webshops die over de hele wereld opereren – denk aan Amazon – hebben het grootste belang dat consumenten waar dan ook ter wereld snel door de shops kunnen browsen, snel en veilig kunnen afrekenen. Elke seconde kost letterlijk duizenden euro’s of dollars. Die websites moeten bovendien vanaf alle mogelijke apparaten benaderbaar zijn.

Dit is de markt waar Verizon uiteindelijk hoopt de onmisbare partner te worden voor alle retailers op het internet die internationaal ondernemen. Om CDN met hoge performance mogelijk te maken, breidt de provider haar netwerkdiensten uit in meer dan twintig landen. In landen waar Verizon al actief is, waaronder Nederland, breidt het haar capaciteit in de komende maanden flink uit. In andere landen stampt het bedrijf nu nieuwe CDN-centers uit de grond. In Europa gaat dat om Warschau, Stockholm, Milaan, Wenen en Helsinki. In Londen, Madrid, Parijs en Amsterdam breidt het de capaciteit uit.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.