Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amerikaanse orchestrator RackWare timmert aan Europese weg

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 11 juli 2014 12:05 uur

Cloud orchestration heeft de toekomst. Zeker als je daarbij OpenStack omarmt, zo lijkt het wel. Een aantal bedrijven heeft ontdekt dat klanten grote voordelen zien in – en flink kosten kunnen besparen met –  de mogelijkheid om capaciteit te verplaatsen tussen diverse cloudproviders. Het nieuwste succes heet RackWare. Het bedrijf sloot deze een investeringsronde af en haalde 2,3 miljoen op, bedoeld om de uitbreiding in vooral Europa te financieren.

RackWare heeft met RackWare Management Module een product waarmee klanten snel en eenvoudig capaciteit kunnen verdelen over diverse cloudtypes en diverse cloudproviders. Zo kan een klant schakelen tussen private, public en hybride oplossingen van bijvoorbeeld Amazon, Rackspace, Peer1 en sinds dit jaar ook IBM’s Softlayer. RackWare dat in september 2012 op de markt kwam, is hierin uiterst succesvol gebleken: het bedrijf behaalde een groei van 75 procent in het laatste halfjaar ten opzichte van de dezelfde periode vorig jaar.

RackWare haalde vorig jaar in de eerste investeringsronde al eens drie miljoen dollar op. Ook toen maakte het gebruik van de crowdfunding via Kickstart Seed Fund en een venture capitalist, Osage Venture Partners. Beide partijen tekenen nu ook voor de 2,3 miljoen dollar die RackWare deze ronde verwierf. Naast de VS is vooral Europa de groeimarkt waarop de Silicon Valley-startup zich richt. Het wil nadrukkelijk ook lokale Europese cloudproviders gaan opnemen in het portfolio van de Management Module.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.