Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

TCN Media Park datacenter verkocht voor 400.000 euro

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 juli 2014 08:15 uur

Het datacenter van het failliete TCN op het Media Park in Hilversum is verkocht aan Infostrada Connect, dat blijkt uit het meest recente faillissementsverslag dat de curatoren openbaar hebben gemaakt. Door de verkoop komt er ook een einde aan een rechtszaak over de voortzetting van het datacenter.

Door Infrostrada Connect is aan de curatoren 400.000 euro betaald voor de activa, de goodwill en de bedrijfsactiviteiten van het datacenter. Het relatief lage bedrag dat met de overname is gemoeid, kan worden verklaard doordat het pand waar het datacenter in gevestigd is, wordt gehuurd van een derde partij en zodoende geen onderdeel van de transactie uitmaakt.

Eerder was er ook al een overeenkomst gesloten met een partij over de voortzetting van het datacenter. Hierover ontstond echter een geschil tussen de curatoren en deze partij. Het faillissementsverslag lijkt er op te wijzen dat dit dezelfde partij is als de huidige koper, al is er in het verleden al eens een andere naam tegenover de ISPam.nl-redactie genoemd.

De rechtszaak over de voortzetting van het datacenter die door de curatoren was aangespannen, werd echter door hen verloren. In het vorige faillissementsverslag lieten de curatoren weten te overwegen om in hoger beroep tegen de uitspraak te gaan, maar ondertussen te proberen tot een onderlinge oplossing te komen. Nu de verkoop van het datacenter is afgerond, lijkt dat te zijn gelukt.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.