Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interxion doet strategisch goede zaken in Marseille

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 7 augustus 2014 08:01 uur

Als je de grootste partij wilt worden op het gebied van connectiviteit, dan zul je moeten investeren. Strategisch investeren. En dat doet Interxion. Het Nederlandse bedrijf maakte gisteren bekend voor 45 miljoen een belangrijke schakel in het Europese verkeer te hebben gekocht. Inclusief ontsluiting door acht zeekabels die bij Marseille aan land komen.

Interxion is sinds gisteren eigenaar van het MRS 1-datacenter van het Franse SFR. Dat datacenter is nog in aanbouw. De eerste oplevering staat gepland voor het laatste kwartaal van dit jaar. In totaal moet MRS 1 5700 vierkante meter groot worden, de eerste oplevering meet 500 vierkante meter. Maar dat is niet eens het belangrijkste: MRS 1 wordt gebouwd in Marseille en dat is strategisch van groot belang. SFR knoopt in deze stad ruim zestig netwerkproviders aan elkaar als transitpartij: het is een van de belangrijkste netwerkhubs van Europa. Daar is het Interxion om te doen.

De belangrijkste kabel is de SEA-ME-WE-4. Deze kabel is ongeveer 19.000 kilometer lang en geldt als de backbone tussen Zuidoost-Azië, India en Europa. De kabel loopt van Singapore naar Frankrijk en komt in Marseille aan land. Maar ook de bijna 10.000 kilometer lange Columbus-III tussen Florida en Europa komt na een ‘verlenging’ via Portugal aan land in Marseille. Juist voor het mondiaal uitbreiden van clouddiensten en CDN is connectiviteit via deze internationale kabels van groot belang. Marseille streeft Parijs inmiddels voorbij in de groei als het gaat om dergelijke IX-diensten, iets dat Franck Simon van France-IX vorig jaar al voorspelde. Sterker: het was het doel van France-IX om Marseille te laten uitgroeien tot de primaire hub. France-IX heeft pas sinds 2010 een PoP in Marseille.

Overigens had Interxion al flink voet aan de grond in Frankrijk waar het in Parijs een aantal datacenters heeft en samen met Telehouse, Telecitygroup en Illiad de ruggegraat vormt van de Franse IX. Vanuit Parijs is er vanzelfsprekend verbinding met SFR Netcentre in Marseille, dat nu dus door Interxion wordt overgenomen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.