Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Opcyberpaint: de unieke bijeenkomst voor internet & security professionals

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 20 augustus 2014 12:01 uur

opcyberpaintAls we het op ISPam.nl hebben over security en privacy heeft dat uiteraard altijd een link met de hostingproviders of datacenters, dat zijn immers de doelgroepen waar ISPam.nl zich primair op richt. De genoemde onderwerpen zijn echter ook van belang voor andere sectoren, waarbij telefonie en internettoegang het meest voor de hand liggen.

Wie kijkt naar het aantal events in dit land waar echt alle groepen aanwezig zijn die met internet en veiligheid te maken hebben, ziet dat er opvallend vaak sprake is van strikt gescheiden bijeenkomsten. De verschillende partijen komen elkaar gewoon erg weinig tegen. Sinds vorig jaar is er gelukkig een event waar alle verschillende geledingen, dus zowel leveranciers van B2B of B2C diensten, overheidsdiensten, onderzoekers en zelfs hackers en vakpers, welkom zijn. Iedereen die iets met security, privacy of veiligheid te maken heeft is namelijk welkom bij Operation Cyberpaint, aka opcyberpaint, dat dit jaar op 6 september gehouden wordt.

Opcyberpaint is in menig opzicht uniek en dat heeft alles met de geschiedenis van het event te maken. Het is namelijk het directe gevolg van een in 2012 gevoerde discussie op Twitter tussen verschillende personen werkzaam bij de overheid, de IT-sector en de bedrijven daar omheen. De beperking van 140 karakters leidde er toe dat al snel werd verzucht: konden we maar eens gewoon, maar wel informeel en zonder te veel gedoe, met elkaar discussie voeren.

Zo gezegd zo gedaan, iets meer dan een half jaar later stond er een stichting in de steigers en kon een eerste event worden georganiseerd. Opcyberpaint startte vorig jaar met een paneldiscussie waar men de tijd nam over serieuze zaken te spreken. Serieus betekent zeker niet saai. Je kunt je voorstellen dat een beladen onderwerp als hacken versus terughacken goed is voor vurige betogen van de sprekers maar ook vanuit de zaal. Voor het panel is ook dit jaar ruim tijd gereserveerd, want het delen van informatie staat voorop.

Voor wie na het panel en de lunch behoefte heeft aan afreageren op een verantwoorde wijze, biedt het tweede deel van de dag uitkomst: dan is er net als vorig jaar paintball en uiteraard is er voor de winnaar – dan wel het winnende team – een prijs. Voor wat de echte actie betreft, is het paintball duidelijk het hoogtepunt van de dag. Maar vergis je niet, dit is ook en vooral een unieke mogelijkheid met 100 tot 150 professionals, jong, oud, man, vrouw en uit alle windrichtingen, die allemaal vanuit een roeping en passie met hun werk bezig zijn, informeel te praten over je vak.

Omdat privacy bij de organisatie hoog in het vaandel staat en men het informele karakter maximaal wil beschermen, zullen na afloop amper foto’s online verschijnen. De verdere spelregels, die ook serieus zijn, onderstrepen andermaal dat dit geen verkoopbeurs of luidruchtig provider event is. Opcyberpaint is écht een uniek event, waar je op basis van maximale privacy en anonimiteit kennis kunt delen met collega professionals. Dat allemaal onder het genot van voldoende catering en de wetenschap dat meningen gerespecteerd worden. Kijkend naar de bekend geworden security-incidenten die de hostingsector de laatste jaren heeft meegemaakt, kan het niet anders zijn dat ook voor deze groep Opcyberpaint een manier is het nuttige met het aangename te combineren.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...