Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Het belangrijkste bedrijfsnieuws van augustus

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 1 september 2014 10:00 uur

De afgelopen maand introduceerde BIT zijn MS-SQL instances, nam KPN een 100% belang in Argeweb en werd GiMiScale overgenomen door Unitt. Verder breidt i3D.net zijn verbinding uit tussen Rotterdam en Amsterdam, lanceert Leaseweb zijn flat free private cloud in Duitsland, blijkt uit onderzoek van True dat hostingprovider de belangrijkste partner webbureaus zijn en profiteren datacenters van de groei; hoogste halfjaaropname capaciteit in Amsterdam.

Overname Argeweb door KPN

KPN neemt een 100% belang in het hostingbedrijf Argeweb. Argeweb is een van de grootste en meest succesvolle hostingbedrijven van Nederland en levert diensten als domeinregistratie, shared hosting, hosted-exchange en online opslagdiensten aan het MKB.
Lees het volledige bericht

LeaseWeb lanceert zijn ‘flat-fee’ private cloud in Duitsland

LeaseWeb, een van de grootste hostingmerken ter wereld met een uitgebreide, on-demand cloudinfrastructuur variërend van virtuele tot bare metal servers, heeft het aantal locaties van zijn plug & play private cloud hosting platform uitgebreid. Na Nederland en Amerika, is LeaseWeb Private Cloud, powered by Apache CloudStack nu tevens gelanceerd in Duitsland.
Lees het volledige bericht

Onderzoek True: hostingprovider is belangrijkste partner webbureau

Hostingpartners zijn de belangrijkste technologiepartners van webbureaus. Dit blijkt uit een onderzoek dat onlangs in opdracht van managed hostingprovider True is uitgevoerd door marktonderzoekbureau The METISfiles. Het merendeel van de onderzochte bureaus werkt bij voorkeur met één hostingpartner samen. Managed hosting is daarbij de meest favoriete dienst die afgenomen wordt. Expertise, flexibiliteit en pro-activiteit, en beschikbaarheid (uptime) zijn de grootste pijnpunten in de dienstverlening van hostingpartners.
Lees het volledige bericht

Unitt Nederland N.V. neemt GiMiScale over, dé specialist in Managed Public Cloud-diensten

De managementteams van Unitt Nederland N.V. en GiMiScale B.V. kondigen aan dat GiMiScale is overgenomen door Unitt Nederland. De overname is een krachtig signaal dat de beide bedrijven inzetten op de toenemende vraag van Public Cloud naast Private Cloud-diensten in de hogere marktsegmenten.
Lees het volledige bericht

i3D.net breidt verbinding uit tussen Rotterdam en Amsterdam

Vanwege de constante groei van zowel de datacenters als het netwerk, is i3D.net continu op zoek naar technieken die deze groei kunnen vergemakkelijken en bespoedigen. Het is daarom geen verrassing dat i3D.net haar eigen dark fiber tussen Rotterdam en Amsterdam is gaan belichten. Met de MRV OptiDriver™ brengt i3D.net in één klap 400Gbps live tussen de Maasstad en de hoofdstad.
Lees het volledige bericht

Hoogste halfjaaropname datacenter-capaciteit in Amsterdam

Europese datacenters blijven profiteren van de groei in online diensten en cloud computing, wat in de eerste helft van 2014 geresulteerd heeft in een recordopname van datacentercapaciteit. Dit blijkt uit de nieuwste European Data Centres MarketView van vastgoedadviseur CBRE. Op de belangrijkste Europese markten, waaronder Amsterdam, werd in totaal 38MW aan capaciteit afgezet, een toename van 68% op jaarbasis.
Lees het volledige bericht

BIT introduceert MS-SQL instances

Het nieuwe platform bestaat uit twee nieuwe Fujitsu servers met Windows 2012 Failover Clustering. Naast de verbetering in de performance bieden we met deze opstelling ook een hogere beschikbaarheid aan. Bij verstoringen wordt er automatisch naar de partnernode op een andere locatie overgeschakeld.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.