Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Schuberg Philis: op weg naar de Mission Critical Cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 9 september 2014 08:01 uur

Het gaat goed met Schuberg Philis. Het bedrijf uit Schiphol-Rijk publiceerde vorige week haar jaarcijfers en die laten een gezonde onderneming zien. De omzet bleef in 2013 nagenoeg gelijk aan 2012, terwijl de winstmarge wel verbeterde. Dat is opmerkelijk omdat het bedrijf flink investeerde in nieuwe dienstverlening. En wie het jaarverslag erop naslaat, ziet ook welke strategie Schuberg Philis heeft voor de toekomst: IaaS, PaaS en SaaS. Specifiek voor bedrijfskritische omgevingen, zoals het betaamt bij Schuberg Philis.

Schuberg Philis is wellicht niet de eerste partij waar je aan denkt als cloud provider. Toch maakt het bedrijf in haar jaarverslag zeer duidelijk dat de cloud dé strategie voor de toekomst gaat worden.″Het zorgt ervoor dat onze klanten over meer flexibiliteit kunnen beschikken als ze nieuwe applicaties willen uitrollen. Uiteindelijk is dat waar onze klanten het meest in geïnteresseerd zijn″, stelt technology officer Willem Jan van Brekel in het jaarverslag. Maar Schuberg Philis zet zich daarbij duidelijk af tegen andere cloudproviders. Het bedrijf blijft haar roots trouw en garandeert ook in de clouddiensten 100 procent functionele beschikbaarheid.

Terwijl Microsoft onlangs liet weten dat zij haar bedrijfskritische omgevingen juist niet in de cloud wil hebben – althans, voorlopig niet – zet Schuberg Philis in op cloud. ″Onze klanten willen niet alleen meer dat hun bedrijfsprocessen voortdurend worden gemonitord en dat wij snel ingrijpen als systemen niet optimaal draaien. Ze vragen ook innovaties zoals cloud services (..) en DevOPs zodat ze voorop kunnen blijven lopen″, zo meldt het jaarverslag. Onder de naam ‘Coding the Future’ ontwikkelt Schuberg Philis op dit moment de Mission Critical Cloud (MCC). Het jaarverslag noemt dit een ‘nieuwe manier van werken’: 100% beschikbaarheid, met het oog op de levering van public cloud diensten, het monitoren van bedrijfskritische processen en ‘Everything is Software’-aanpak.

Ronkende marketingtaal? Uitgerekend nu kon Schuberg Philis wel eens een ijzersterke troef in handen hebben. Kunnen ze het waarmaken? Bedenk dat het bedrijf onder meer met het eigen netwerk Atom86 een goed fundament heeft. Ja: ze kunnen het waarmaken. Daarmee toont de onderneming aan dat bedrijfskritische omgevingen prima vanuit de cloud geleverd kunnen worden. Schuberg Philis heeft daarbij een rotsvast vertrouwen in haar eigen kunnen en vooral haar eigen infrastructuur, waar het in het afgelopen flink in heeft geïnvesteerd. Dat is in elk geval de boodschap die het jaarverslag uitstraalt. Met een omzet van rond 55 miljoen euro ben je niet ’s werelds grootste speler in de cloud, maar wel een speler die wellicht het meeste vertrouwen uitstraalt.

[advpoll id=”86″ title=”Vraag van de dag” width=”100%”]

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.