Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Job interview: Open source expert met internationale blik

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 5 september 2014 08:01 uur

ISPam.nl wil graag weten wie de bedrijven in de branche zijn. Het personeel dat een bedrijf zoekt, zegt veel over een bedrijf. Daarom beginnen we nu met interviews naar aanleiding van interessante vacatures. Hostingbedrijf PCextreme trapt af. Zij zoeken een Java / Apache CloudStack developer. Een technische functie met veel vrijheid, waarvoor je een gezonde dosis creativiteit en communicatievaardigheden voor moet hebben. Wido den Hollander, van PCextreme, vertelt meer. 

Wat houdt de vacature in?
“Wij gebruiken alleen maar open-source software voor onze diensten. Maar er is geen service voor als er iets niet werkt”, zegt Wido den Hollander. “We zoeken nu iemand die fouten in de software kan oplossen en nieuwe functionaliteiten kan toevoegen. En dat geven wij dan natuurlijk terug aan de rest van de wereld, want zo werkt het met open source.”

Wat voor iemand moet dat zijn?
“Je moet wel heel zelfstandig zijn. En creatief, want je hebt geen klantcontact, maar moet de problemen waar je collega’s tegenaan lopen wel kunnen begrijpen en oplossen”, aldus Wido. “Bovendien moet je het leuk vinden om met andere developers over de hele wereld te communiceren en mee te denken.”

Welke eisen stellen jullie aan de nieuwe collega?
“Het maakt ons niet zoveel uit hoeveel ervaring je hebt of wat je achtergrond is. Uit ervaring weten wij dat je heel veel talent kunt hebben als je net van school komt, of uit een heel andere functie. Daarom staan we open voor heel verschillende sollicitanten. Je wordt door ons intern opgeleid en dan is het aan jou om te laten zien wat je kan.”

Nog iets toe te voegen over deze baan? 
“De werktijden zijn flexibel. Natuurlijk moet je beschikbaar zijn voor overleg met je collega’s maar verder ben je heel erg vrij. Wij kijken vooral naar het resultaat.”

Wat maakt PC Extreme een leuke plek om te werken?
“We zitten in Middelburg en Amsterdam, en deze functie kun je vanuit beide plaatsen vervullen. Bij PCextreme heb je veel contact met je collega’s: we lunchen samen en gaan ook vaak na het werk nog iets leuks doen. En we weten heel veel van open source dus als daar je interesse ligt, zit je bij ons goed.″

Heeft uw bedrijf ook een leuke vacature? Meld je dan voor een interview via [email protected].

[advpoll id=”85″ title=”Vraag van de dag” width=”100%”]
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.