Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Alle evenementen in de branche – herfst 2014

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 10 september 2014 10:00 uur

De komende tijd staan er veel evenementen in en rondom de cloud-, datacenter- en hostingbranche op de agenda. ISPam.nl heeft de belangrijkste evenementen voor de rest van 2014 op een rijtje gezet. Met dank aan Michiel Klaver voor het idee en de eerste opzet op Pastebin. Mocht er nog een evenement ontbreken, meldt dan dan even in de comments of via [email protected].

Nederland

DHPA leden-feest (Noordwijk), 11 september
De DHPA gaat als een speer. Dit alles was niet mogelijk zonder jullie kennis, enthousiasme en support. Daarom is het hoog tijd voor een goede netwerkavond voor de DHPA deelnemers & partners. Gewoon een onderonsje om bij te praten, nieuws te delen en te genieten van een goede barbecue. Vanaf 18:00 uur. Aanmelden via de website.

NL-IX Drink (Scheveningen), 17 september
NL-IX nodigt alle deelnemers, partners, relaties en leveranciers voor hun jaarlijkse Late Summer Drink. Van 17:00 – 20:00 uur. Aanmelden via de website.

Openstack Benelux Conference (Bussum), 19 september
The OpenStack Conference Benelux 2014 is a one-day conference for developers, users and administrators of OpenStack Cloud Software.  Inloop vanaf 08:00 uur. Aanmelden via de website.

SANS ICS Security Summit (Amsterdam), 21-27 september
SANS’ 2014 European ICS Security Summit will be held in Amsterdam, Netherlands on September 21st and 22nd. The Summit is followed by a week of in-depth, hands-on training courses running from September 23rd – 27th including SANS’ new specialist ICS course, ICS410.  Meer informatie over aanmelden en het programma van dit meerdaagse evenement is te vinden via de website.

WHIR (Amsterdam), 25 september
This is an opportunity for you to meet face-to-face with local like-minded industry executives and corporate decision makers of small to medium size companies with an interest in the Web hosting and Cloud Services industry. We will provide a unique relaxed environment where you can expand your network and create new business opportunities. Van 18:00 – 21:00 uur. Aanmelden via de website.

WOTS Cyber Security Seminar (jaarbeurs Utrecht), 30 september – 3 oktober
Cyber Security is een hot topic in de productie- en procesindustrie. Het toenemende gebruik van netwerken en alle mogelijkheden die remote oplossingen binnen de bedrijfsvoering brengen, verhogen het risico op cyberaanvallen. Maar wat kunt u doen om uw plant daadwerkelijk veiliger te maken tegen aanvallen van binnen en van buiten?  Inloop vanaf 08:30 uur. Aanmelden via de website.

WorldHostingDays local (Amsterdam), 1 oktober
Evenementen van WHD.local zijn veel compacter en intensiever dan het omvangrijke WHD.global. Op die manier bieden zij de mogelijkheid om lokale en buitenlandse partners ter plekke te ontmoeten zonder reiskosten te maken en te lang van kantoor weg te zijn. Van onze kant zorgen wij ervoor dat wij ons alleen richten op de meest belangrijke innovaties en diensten die voor de sector relevant zijn. Om de internationale branche naar de lokale locaties te krijgen, zullen wij een stop maken in Amsterdam, Istanboel, London, Madrid, Moskou en München op onze WHD.local toer. Aanmelden en agenda via de website.

IT-Galaxy, Workspace & Datacenter (Bussum), 1 oktober
PQR nodigt u van harte uit voor de zesde editie van IT-Galaxy! Hét PQR-kenniscongres van het jaar, waarbij inhoud de boventoon voert in zowel strategische als technische en praktijkgerichte sessies. Inloop vanaf 08:30 uur. Kijk voor meer informatie over het programma en om aan te melden op de website.

EMC Forum (Utrecht), 2 oktober
Netwerk met collega’s tijdens EMC Forum! Van trends en cloud adviezen tot klantenverhalen en discussies, EMC Forum biedt het allemaal. Netwerk met branchegenoten, leer van specialisten en zie live demo’s. EMC Forum is absoluut een goede investering van uw tijd. Inloop vanaf 09:00 uur. Programma en aanmelden via de website.

Datacenter Experience ( Nijkerk), 7 oktober
De online wereld ontwikkelt zich razendsnel. Dat heeft voor een onstuimige groei gezorgd van de datacenter, hosting en cloud sectoren. Gelukkig staat Nederland er goed voor en is sinds enkele jaren de snelste groeier in Europa. Tegelijkertijd worstelen overheid, publiek en bedrijfsleven met de ontwikkelingen. Wat en wie zitten er achter het internet, bij wie moet je dan zijn, en met wie moet je praten? Inloop vanaf 08:30 uur. Programma en aanmelden via de website.

ISACA/Norea/PvIB Security Congres (Bunnik), 8 oktober
Langzamerhand groeit het besef dat optimale beveiliging is gebaseerd op een zorgvuldige analyse van de risico’s. Ook is duidelijk dat we niet alles kunnen en mogen: tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren. Dit jaar gaat een keur van sprekers in op deze problematiek; wat speelt er, wat kunnen we wel, wat kunnen (en mogen) we niet, en hoe kiezen we wat de eerste prioriteiten zijn? Hoe kunnen we zorgen dat de risico’s rond onze steeds opener wordende informatie-infrastructuur worden beheerst? Hoe kunnen we zorgen niet alleen brandjes te blussen maar ook klaar te zijn voor de risico’s van morgen? Vanaf 12:30 uur. Programma en aanmelden via de website.

ECP Seminar Nieuwe Internetstandaarden (Den Haag), 9 oktober
Al ruime tijd is er een nieuwe generatie internetstandaarden beschikbaar. Het is van belang om over te stappen op deze standaarden om uw website, e-mail en andere internetvoorzieningen veiliger en robuuster te maken. Inmiddels hebben verschillende overheden en bedrijven er al ervaring mee opgedaan.ECP, Taskforce IPv6 en Forum Standaardisatie organiseren op donderdag 9 oktober een seminar om deze ervaringen met u te delen. De bijeenkomst wordt georganiseerd met support van SIDN, ISOC.nl en het Ministerie van Economische Zaken. Vanaf 12:00 uur. Programma en aanmelden via de website.

#Hostingborrel (Alkmaar), 10 oktober
De tweede editie van de #hostingborrel is op 10 oktober vanaf 17:00 uur in Alkmaar (exacte locatie moet nog worden bepaald). Aanmelden is niet noodzakelijk. Volg @hostingborrel op Twitter voor meer informatie.

Centric Microsoft Tech Event (Ede), 10 oktober
Wat zijn de praktische mogelijkheden van Microsoft’s platform Azure? Hoe zit het met het beheer van applicaties uit de cloud? Wat is nieuw in SQL Server 2014, VS2013, TFS, Office 365 en Framework 5.0? Je hoort het op 10 oktober tijdens het Centric Tech Event in CineMec in Ede! Aanmelden via de website.

HostingCon (Amsterdam), 14 – 15 opktober
HostingCon Is an Annual, ‘Must-Attend’ Event for a Broad Range of Hosting and Cloud Professionals of Every Level. HostingCon attracts attendees from all areas of the hosting and cloud industry from start-ups to global giants. Attendees include key decision makers from hosting providers, cloud providers, managed service providers, hardware/software vendors, value added resellers and ISVs who make the Internet work. Programma en aanmelden via de website.

BlackHat Europe (Amsterdam), 14 – 17 oktober
The premier conference on information security returns to the beautiful city of Amsterdam, Netherlands in October, 2014. Professionals from all over the world gather for two days of intense Trainings and two thought-provoking days of Briefings brought to you by some of the brightest minds in the industry. Meer informatie over aanmelden en het programma van dit meerdaagse evenement is te vinden via de website.

DataCenterDynamics Expo (Amsterdam), 15 oktober
De DCD Converged Amsterdam vindt voor de 10de keer plaats en is de grootste regionale conferentie die zich vooral richt op de eisen van de operators en de besluitvormers die betrokken zijn bij alle strategische en praktische aspecten omtrent de levering van corporate IT. Vanaf 09:00 uurProgramma en aanmelden via de website.

Broadband World Forum (Amsterdam), 21 – 23 oktober
Broadband World Forum is one of the world’s largest telecoms, media & technology events with over 7,800 senior executives from across the globe converging on Amsterdam every year to identify the Next Big Thing.  Programma en aanmelden via de website.

NLNOG dag 2014 (Amsterdam), 25 oktober
Kom op 25 oktober 2014 naar het hart van Amsterdam voor de speciale NLNOG-dag! Vanaf 10:00 uur. Aanmelden via de website.

Tier 010 (Rotterdam), 30 oktober
De regio Delft-Rotterdam-Drechtsteden beschikt over hoogwaardige datacenters, die op donderdag 30 oktober 2014 in een unieke samenwerking het evenement TIER 010 organiseren.Op deze dag openen Datacenter Rotterdam, The Datacenter Group Delft en Dataplace Alblasserdam hun deuren om een kijkje achter de schermen te geven aan directies en IT-managers van de grootzakelijke markt in de regio Delft – Rotterdam – Drechtsteden. Het evenement, dat mede ondersteund wordt door de Rotterdam Internet Exchange (R-iX)  staat geheel in het teken van de drie thema’s: bedrijfszekerheid, beveiliging en duurzaamheid. Vanaf 09:30. Aanmelden via de website.

Alert Online Campagne (diverse locaties), 27 oktober – 6 november
Van 27 oktober tot en met 6 november vindt de derde editie van Alert Online plaats, de landelijke awarenesscampagne over cyber security. Dit jaar is het thema ‘kennis over cyber security’. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zal op 27 oktober het startschot geven.  Meer informatie over aanmelden en het programma van dit meerdaagse evenement is te vinden via de website.

Holland Strikes Back (Amersfoort), 28 oktober
Nederland is een koploper op het gebied van IT en technische innovatie. Om dat ook te kunnen blijven lanceren wij op 28 oktober Holland Strikes Back, het platform voor huidige en toekomstige initiatieven op het gebied van cyber security. Maak kennis met lopende security projecten, leer meer over de Nationale anti-DDoS Wasstraat – NaWas, DDoS, Responsible Disclosure en Notice and Takedown of praat mee over Ethisch hacken. Vanaf 10:00 uur. Aanmelden via de website.

Infosecurity (Jaarbeurs Utrecht), 29 – 30 oktober
Infosecurity.nl is dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van IT-security voor IT-managers en IT-professionals.  Op 29 en 30 oktober 2014 zullen wederom de deuren van Infosecurity.nl voor u geopend zijn! Ook deze editie vindt u op de beurs de nieuwste producten, oplossingen en diensten binnen de IT-securitybranche. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een breed seminarprogramma aan de beurs verbonden met diverse uitstekende keynote sessies. Programma en aanmelden via de website.

Storage Eexpo (Jaarbeurs Utrecht), 29 – 30 oktober
Storage Expo is dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van dataopslag en -beheer voor IT-managers en IT-professionals. Op 29 en 30 oktober 2014 zullen wederom de deuren van Storage Expo voor u geopend zijn! Ook deze editie vindt u op de beurs de nieuwste producten, oplossingen en diensten binnen de IT-storagebranche. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een breed seminarprogramma aan de beurs verbonden met diverse uitstekende keynote sessies. Programma en aanmelden via de website.

SIDN relatiedag (Utrecht), 28 november
Vrijdag 28 november 2014 komen weer zo’n 150 registrars samen in Stadion Galgenwaard. Wissel ervaringen uit met collega-registrars en SIDN-medewerkers. Het programma biedt voor elk wat wils. Laat u inspireren en informeren door de vele boeiende experts in hun vakgebied. Vanaf 10:00 uur. Agenda en aanmelden via de website.

Europa

NATO Communications and Information Agency Symposium (Mons, BE), 16-18 september

European Peering Forum (Split, Kroatie), 21-24 september

IP Expo Europe / DataCenter Expo / CyberSecurity Expo (London, UK), 8-9 oktober

LinuxCon Europe / CloudOpen (Düsseldorf, DE), 13-15 oktober

EEMA/ISSE conference (Brussels, BE), 14-15 oktober

VMworld Europe (Barcelona, ES), 14-16 oktober

SDN & OpenFlow World Congress (Düsseldorf, DE), 14-17 oktober

DevOps Days (Gent, BE), 27-28 oktober

Microsoft TechEd Europe (Barcelona, ES), 28-31 oktober

RIPE69 London (UK), 3-7 november

SANS London (UK), 15-24 november

O’Reily Velocity Conference (Barcelona, ES), 17-19 november

ApacheCon Europe / CloudStack (Budapest, HU), 17-21 november 

Chaos Communication Congress 31C3 (Hamburg, DE), 27-30 december

Cisco Live! (Milan, IT), 26-30 januari

Alvast noteren voor het voorjaar:
CeBIT (Hannover, DE), 16-20 maart 2015

Robin Smit, 10 september 2014 2:59 pm

Vergeet de Hosting Borrel op 10 oktober in Alkmaar niet ;)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.