Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Wijzigingen in de Telecommunicatiewet aangenomen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 december 2006 11:48 uur

De Eerste Kamer heeft vorige week het wetsvoorstel voor wijzigingen in de Telecommunicatiewet aangenomen. Dit ging niet zonder slag of stoot, voorafgaand was er nog een stevige beraadslaging tussen senator Franken en minister Wijn.

Al ging het daarbij voornamelijk over problematiek die mogelijk zou kunnen ontstaan over het eigendom van de netwerkkabels en dat notarissen daarmee in een lastige positie zouden komen bij de beoordeling daarvan. Na de beraadslaging werd het wetsvoorstel overigens wel zonder stemming aangenomen.

De wijzigingen die in het wetsvoorstel zijn opgenomen zijn vooral dat de rechten en plichten van alle betrokken partijen duidelijk zijn afgebakend.

Allereerst is er het verbod voor gemeenten om zelfstandig een telecommunicatienetwerk aan te leggen of te exploiteren, met de uitzondering dat een minderheidsbelang is toegestaan mits zonder deelname van de gemeente er geen (vergelijkbaar) telecommunicatienetwerk tot stand zal komen.

Ook niet geheel onbelangerijk is dat er een wettelijke verplichting komt om kabels ten behoeve van openbare telecommunicatienetwerken onder en op zowel openbaar- als prive-terrein te laten lopen. Uitzondering hierop is prive-terrein dat deel uitmaakt van een woning. Echter dient een eigenaar van een dergelijk prive-terrein en zelfs woning toe te staan dat er kabels onder of door het terrein of woning lopen ten behoeve van de aansluiting van een eindgebruiker.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.