Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

.mobi sunrise gestart

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 23 mei 2006 13:01 uur

Op 22 mei is de industrie sunrise van de nieuwe .mobi TLD van start gegaan, waarbij nu allereerst (mobiele) telco’s de domeinnamen waar ze oudere rechten op hebben te registreren. Vanaf 12 juni tot en met 21 augustus is de sunrise voor merkhouders, waarbij een geregistreerd merk noodzakelijk is voor het verkrijgen van de bewuste domeinnaam. Vanaf 28 augustus staat het iedereen vrij om .mobi domeinnamen te registreren.

In tegen stelling tot het recent geintroduceerde .eu ccTLD is het .mobi sTLD niet zo geschikt voor goudzoekers gezien ze bij .mobi een lijst gemaakt van reserved en premium domeinnamen welke op voorhand niet te registreren zullen zijn. Dit document bevat 160 pagina’s met gereserveerde domeinnamen, het document is in PDF formaat 9MB groot en hier te downloaden.

De prijs van een .mobi domein zal tijdens de landrush tussen de 20 en 100 dollar zijn per jaar, met een minimale registratieduur van 2 jaar, wat het naast de bij voorbaat geblokkeerde domeinnamen veel minder geschikt maakt voor goudzoekers en zeer geschikt voor het geen het voor bedoeld is. Ik ben overigens wel benieuwd hoeveel .mobi domeinnamen er zullen worden geregistreerd tijdens de landrush.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.