Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN bereikt 5,5 miljoen .nl-domeinnamen en maakt onderhoud zonder downtime mogelijk

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 september 2014 08:00 uur

Gisteren bereikte de SIDN twee mijlpalen. Allereerst wist de SIDN gisteren de grens van 5,5 miljoen geregistreerde .nl-domeinnamen te bereiken. De tweede mijlpaal is waarschijnlijk voor registrars nóg belangrijker. De release van de nieuwe versie van SIDN DRS en whois zal zónder onderbreking van de dienstverlening worden uitgevoerd.

In een e-mail aan de registrars noemt de SIDN het uitvoeren van onderhoud zonder onderbrekingen een grote stap die al heel lang op de wensenlijst van de SIDN, maar zeker ook de registrars staat.

Marc Groeneweg, deliverymanager bij de SIDN stelt in de e-mail:

Wij werken al enige tijd toe naar het moment waarop we een upgrade van DRS, Whois of aanverwante systemen uit kunnen voeren zonder de applicaties down te hoeven brengen. We zijn blij dat we nu zover zijn. Alhoewel we het natuurlijk uitgebreid getest hebben en we afgelopen dinsdag de RTO succesvol hebben geüpgraded via de nieuwe onderhoudsmethode, blijft het natuurlijk toch spannend. Het is een mooie stap voor ons, met veel voordeel voor de registrars.

Helaas voor de registrars kunnen niet alle toekomstige onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd zonder onderbreking, dit is afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. Volgens Groeneweg wordt er een aantal per jaar onderhoud gepleegd aan de ICT-infrastructuur, waarbij ook de database down moet worden gebracht. Dat heeft automatisch ook tot gevolg dat de dienstverlening onderbroken wordt.

De andere mijlpaal van 5,5 miljoen geregisteerde .nl-domeinnamen wordt door de SIDN ook een bijzondere mijlpaal genoemd. Op Twitter stelt CEO Roelof Meijer trots te zijn op dit resultaat. Al voegt Meijer er zelf ook aan toe dat het .nl-domein dit jaar niet de sterkste groei in de geschiedenis heeft laten zien.

Op naar de 6 miljoen .nl-domeinnamen!

[advpoll id=”88″ title=”Vraag van de dag” width=”100%”]

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.