Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dimension Data: de ‘dark horse’ in de cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 18 september 2014 08:00 uur

Dimension Data ontpopt zich als de dark horse in de datacenter- en public cloud-markt. Terwijl de hele wereld toekeek hoe Microsoft niet alleen een businessplatform, maar ook een gameplatform bouwt met de ridicuul overgewaardeerde overname van Mojang’s Minecraft, maakte de Zuidafrikaanse NTT-dochter haar volgende strategische stap bekend. Global managed services over alle continenten. En Dimension Data kan dat waarmaken.

Het bedrijf bestaat sinds 1983 en heeft zich vanaf die tijd ontplooid als een zeer stabiele partij in de wereldwijde datacentermarkt. Toch blijft Dimension Data vaak onder de radar in het marketinggeweld dat Microsoft, Amazon, Google en zelfs Rackspace ontwikkelen – zij het dat deze laatste het vooral te danken heeft aan de voortdurende geruchtenstroom over mogelijke overnamekandidaten. Niemand die echt schijnt te letten op de gestage opmars van Dimension Data.

Dimension Data heeft operaties op alle continenten en in bijna zestig landen. In Europa heeft de onderneming een datacenter in Amsterdam. Vanuit die locaties timmert het voortdurend aan de weg met services op het gebied van datacenterdiensten, maar ook IaaS in zowel public als hybride oplossingen. Daarin gaat het nu een belangrijke volgende stap zetten: alle datacenters, het volledige global portfolio wordt per heden op één uniforme wijze aangestuurd met wereldwijde managed services. Het maakte gisteren de implementatie van managed services bekend als paraplu waaronder alle portfolio-onderdelen wereldwijd zullen worden geleverd. Daarom wordt Dimension Data een te vrezen concurrent van alle grote outsourceproviders, maar ook van pure cloudproviders. Mits de tarieven concurrerend genoeg zijn.

De NTT-dochter heeft in de afgelopen jaren haar aanwezigheid op de diverse continenten flink  uitgebreid. Recent nam het in de VS Nexus over waarmee het in één klap een grote partij werd in de States. Dankzij OneCloud en de partners die Dimension Data in dat programma heeft, kan het vanuit twaalf wereldwijde datacenters, waaronder Amsterdam, clouddiensten leveren. Daartoe doet het zaken met vrijwel alle grote leveranciers: Cisco, Microsoft, EMC, NetApp, VMware, HP en Dell. En niet onbelangrijk: Dimension Data heeft ook nog eens toegang tot alle NTT-datacenters, waar dan ook ter wereld.

Het doel – global footprint – is bereikt. Misschien wordt het tijd om iets beter op Dimension Data te gaan letten.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.