Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Vacature: ISPam.nl zoekt freelance redacteur met financiële achtergrond

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 17 september 2014 07:52 uur

Voor ISPam.nl zijn we op zoek naar een freelance redacteur die zich volledig gaat richten op het analyseren van de openbare jaarrekeningen van (kleine en middelgrote) bedrijven in de datacenter- en hostingbranche. In een artikel leg je op een voor leken begrijpelijke manier uit hoe het bewuste bedrijf ervoor lijkt te staan en wat er verder aan de cijfers opvalt.

De artikelen die worden geschreven moeten journalistiek verantwoord zijn. Een journalistieke of redactionele achtergrond is echter niet noodzakelijk. Het belangrijkste is om goed in staat te zijn om op basis van een jaarrekening de juiste conclusies te kunnen trekken en die op een heldere manier op te schrijven.

De opdracht is om doorlopend in principe elke week één artikel te schrijven met een analyse over de jaarrekeningen van één bedrijf (holding inclusief werkmaatschappijen). De jaarrekeningen (inclusief financiële ratio’s) en ander bronmateriaal krijg je aangeleverd. Je hoeft je daarom enkel te richten op het beoordelen van de cijfers, ratio’s en andere gegevens die je daar in tegenkomt. Gezien het om relatief kleine bedrijven zal gaan met vaak een holding en één of enkele werkmaatschappijen, zal de betekenis van de cijfers vaak zonder verdere analyse direct duidelijk zijn.

Wanneer je de opdracht krijgt, word je lid van een vast team van gepassioneerde (freelance) redacteuren. We verwachten ook een zekere mate van betrokkenheid bij de redactie. Wanneer we iets gemist hebben dan attendeer je daar je collega’s op en je denkt mee over er wat er nog beter kan.

Verschillende keren paar jaar wordt er door de hele redactie op kosten van de opdrachtgever gedineerd (in Amsterdam). Dat is vooral heel erg gezellig en het is goed om de koppen zowel letterlijk als figuurlijk bij elkaar te steken. We zoeken iemand die het niet ziet als verplichting om daar bij te zijn, maar het voor geen goud wil missen.

De vergoeding die we afspreken wordt altijd op tijd betaald (binnen 14 dagen na ontvangst van je factuur). Het bedrag dat we bereid zijn te betalen is afhankelijk van de achtergrond en ervaring van de redacteur en zal fair zijn. Dat wil zeggen dat het hoger zal zijn dan wat de NVJ minder dan wat een aspergesteker verdient noemt, maar ook niet wat veel journalisten zouden willen verdienen.

De belangrijkste reden om op deze opdracht te reageren is omdat je de kans hebt om te schrijven voor en het meewerken aan een geweldig platform over datacenters en hostingbedrijven en je gepassioneerd bent over financiële vraagstukken. Last but not least wordt je onderdeel van een vast team met net zo gepassioneerde collega’s.

Geïnteresseerd in deze opdracht? Neem dan (per e-mail) contact op met Arnout Veenman, hoofdredacteur van ISPam.nl via [email protected].

Update 26 september: We hebben een nieuwe financieel redacteur aan ons team toegevoegd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.