Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Definitief geen overname Rackspace

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 18 september 2014 11:00 uur

Geen Cisco, geen CenturyLink. Rackspace gaat als zelfstandig bedrijf door. Het bedrijf heeft dat gisteren laten weten. Volgens dat bericht heeft Rackspace de aanbiedingen goed bestudeerd en op basis daarvan besloten de gesprekken over een mogelijke overname te stoppen. Vorige week meldde Bloomberg nog dat CenturyLink haar oog op de cloudprovider had laten vallen.

Probleem met Rackspace is dat het portfolio van het bedrijf eigenlijk nergens aansluit. De interesse van CenturyLink was een verrassing: dat wil de footprint in Europa uitbreiden, maar heeft met het label Savvis vermoedelijk al een betere basis. Na een ruime week stelt Rackspace nu zelf dat het de overnamegesprekken heeft afgebroken. Met wie er nog gesprekken werden gevoerd, is overigens niet duidelijk. In het bericht dat Rackspace zelf naar buiten bracht geeft oprichter Graham Weston aan dat Rackspace het beste af is door zelfstandig te blijven.

Wel duidelijk is de wisseling in de top van het bedrijf. Met onmiddellijke ingang is de Texaanse Tayler Rhodes benoemt als CEO van Rackspace. Rhodes was president van de Raad van Bestuur en blijft dat ook naast zijn nieuwe functie. Daarmee heeft Rhodes eigenlijk zo goed als carte blanche om nieuw beleid te voeren binnen Rackspace. Dat beleid moet gericht zijn op groei in de cloud. De omzet van Rackspace bedroeg in het afgelopen kwartaal ruim 440 miljoen dollar, een groei van ruim 4 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. De omzet uit pure clouddiensten nam zelfs met bijna 8 procent toe. Rhodes heeft als taak om dit verder uit te bouwen. Als zelfstandig bedrijf.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.