Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ook Equinix in Cisco’s Intercloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 1 oktober 2014 10:00 uur

De cloud der clouds. Zo noemt Cisco haar eigen plannen om een global cloud te bouwen. Cisco kondigde de plannen in maart aan en sindsdien heeft het bedrijf dertig providers van datacenters en clouddiensten aan zich verbonden om deze Cisco Cloud daadwerkelijk overal beschikbaar te krijgen. Laatste wapenfeit is de aansluiting van Equinix als partner.

Afgelopen maandag maakte Cisco een lijst met dertig datacenterleveranciers en providers van clouddiensten bekend. Via de global datacenters van diverse partijen moeten alle clouddiensten overal te wereld verkrijgbaar zijn. Daarmee volgt Cisco een wezenlijk andere strategie dan haar concurrenten. HP bouwt letterlijk haar eigen cloudinfrastructuur en IBM kocht met Softlayer een partij die dit al deed. Cisco knoopt datacenters en clouddiensten van derden letterlijk aan elkaar. Wereldwijd. Totale investering: 1 miljard dollar.

Dat geld wordt goeddeels besteed om partijen die instappen in de ‘Intercloud’ van de benodigde Cisco-technologie te voorzien. Met het geld financiert Cisco de aanschaf van ACI, Application Centric Infrastructure, vanzelfsprekend gebouwd op OpenStack. Zo maakt Cisco het voor veel partijen interessant om deel te nemen aan Intercloud en kan Cisco zelf voortvarend bouwen aan haar cloud der clouds. Met de dertig partijen die nu zijn aangesloten heeft Cisco naar eigen zeggen 250 datacenters in vijftig landen tot haar beschikking.

Een van de partijen die nu instapt, is Equinix. Dat gaat hosted private cloud aanbieden vanuit haar datacenters – inclusief de Amsterdamse – als onderdeel van Equinix Cloud Exchange. Datacenterknowledge.com meldt dat Equinix daartoe ondermeer Nexus 9000-switches en Cisco APIC (Application Policy Infrastructure Controller) heeft gekocht, beide onderdeel van de ACI-infrastructuur. Naast Equinix zijn Deutsche Telekom, Peak 10 en Dimension Data een paar andere grote namen die gaan deelnemen aan Intercloud.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.