Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

5 artikelen over de cloud, datacenters en hosting die u niet mag missen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 oktober 2014 09:00 uur

Naast ISPam.nl zijn er nog verschillende andere websites waar interessante artikelen over de cloud, datacenters en hosting te vinden zijn. Daarom heb ik een overzicht gemaakt van artikelen die de afgelopen week zijn verschenen op andere websites en de moeite waard zijn om te lezen.

Soepel omgaan met DDoS-aanvallen

Regelmatig komt het nog in het nieuws. Websites of diensten die urenlang plat liggen omdat ze onder vuur liggen van cybercriminelen. WINMAG Pro bekijkt de mogelijkheden om je tegen DDoS-aanvallen te beschermen.
Lees het volledige bericht bij WINMAG Pro

‘Voordelen datacenter nóg transparanter maken’

Datacenters die rondleidingen geven, constant nieuwe klanten verwelkomen en een grote partij als Google die een mega-datacenter in Groningen bouwt. Kortom, positieve geluiden vanuit de Nederlandse infrastructuursector. ISP Today vroeg Gerben van der Veen (Dataplace) naar de tendens in de sector.
Lees het volledige bericht bij ISP Today

Overstappen naar een nieuwe hostingprovider? 5 tips voor een makkelijke migratie

Heb je een keuze gemaakt voor een nieuwe hostingprovider? Dan kan het migratietraject van start gaan. Maar niet zonder een gedegen voorbereiding, anders kom je voor onaangename verrassingen te staan.
Lees het volledige bericht bij Baaz

Dutch Datacenter Index: Lange termijn vooruitzichten zijn sterk verbeterd

Net als in de afgelopen maanden klimt de Dutch Datacenter Index ook deze maand weer licht. Zowel de graadmeter voor de datacenteractiviteit in de afgelopen drie maanden, als de graadmeter voor het komende kwartaal zijn wederom een punt omhoog gegaan. Wat vooral opvalt, is de sterker stijgende trend voor de komende 12 maanden.
Lees het volledige bericht bij DatacenterWorks

Wat is het verschil tussen public, private en hybride cloud?

Ik stond laatst bij de koffieautomaat op OGD met een jurist, een technisch specialist en een accountmanager. We raakten in gesprek over wat nu precies het verschil is tussen private, public en hybrid cloud. Er was op veel vlakken overeenstemming, maar op een aantal vlakken ook flink discussie. Aan de hand van mijn eigen ervaringen probeer ik in deze blogpost duidelijkheid te scheppen over de termen: public, private en hybrid cloud.
Lees het volledige bericht bij Cloudworks

Wat mogen onze lezers volgende week niet missen?

Heeft u ergens anders een geweldig artikel gelezen dat onze lezers ook niet mogen missen? Naast artikelen op collega nieuwswebsites en magazines zijn blogs gepubliceerd op een (uw) eigen website ook zeer welkom. Laat het ons dan weten via [email protected], zodat wij het volgende week kunnen meenemen in dit overzicht.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.