Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belangrijkste bedrijfsnieuws week 40

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 6 oktober 2014 10:00 uur

Afgelopen week werd bekend dat Amsio de primeur heeft met ExpressRoute naar Microsoft Azure en Openprovider overstapt op abonnementstructuur. Verder behaalt Tilaa twee ISO-certificaten en PCI-DSS accreditatie en blijkt uit het State of the Internet-rapport van Akamai dat DDoS-aanvallen wereldwijd afnemen.

Amsio primeur met ExpressRoute naar Microsoft Azure

In oktober lanceert Amsio, als eerste Nederlandse cloudprovider, een directe redundante verbinding van haar netwerk naar het publieke cloudplatform van Microsoft; Microsoft Azure. Op deze manier kan Amsio binnen hybride oplossingen een SLA leveren op de hoog beschikbare private verbinding naar Microsoft Azure. Zo kan een klant binnen hetzelfde netwerk zowel gebruikmaken van AmsioTMCloud als de eigen public- en private cloudoplossingen, in combinatie met Microsoft Azure.
Lees het volledige bericht

Openprovider gaat over op abonnement structuur

In de wereld van domein registrars is een hoop aan de hand. Enerzijds lanceert ICANN meer dan 1000 nieuwe gTLD’s (generic Top Level Domain) waarvan Openprovider alle generiek beschikbare implementeert voor haar klanten. Anderzijds is er een toenemende prijsdruk merkbaar op de domein registraties. Grote partijen onderhandelen steeds scherpere prijzen per domeinnaam uit bij domein registrars.
Lees het volledige bericht

Tilaa behaalt twee ISO-certificaten en PCI-DSS accreditatie

Tilaa B.V., specialist op het gebied van infrastructuurhosting in de cloud, is per 1 oktober officieel gecertificeerd voor ISO 9001 en 27001 en heeft de PCI-DSS accreditatie behaald. Deze wereldwijd erkende normen op het gebied van kwaliteitsmanagement, informatiebeveiliging en creditcardbeveiliging bevestigen dat Tilaa aan de hoogste eisen voldoet. Met de PCI-DSS accreditatie is het Tilaa-platform als een van de weinige cloudplatformen geschikt voor de opslag en verwerking van creditcarddata.
Lees het volledige bericht

Akamai: DDoS-aanvallen nemen wereldwijd af

Akamai heeft zijn ‘State of the Internet’-rapport over het tweede kwartaal van 2014 gepubliceerd. Het Akamai State of the Internet Q2 2014 rapport biedt inzicht in een aantal belangrijke wereldwijde statistieken, verzameld via het Akamai Intelligent Platform. Hierbij gaat het onder andere om netwerkconnectiviteit en verbindingssnelheden, aanvalsverkeer en de adoptie en beschikbaarheid van breedbandverbindingen.Het rapport signaleert in het tweede kwartaal een aantal primeurs: voor het eerst in de geschiedenis (van het rapport) is het aantal unieke IPv4-adressen wereldwijd afgenomen ten opzichte van het vorige kwartaal. Voor het eerst ligt ook de gemiddelde connectiesnelheid boven 4 Mbps, de grens die wordt gehanteerd voor ‘breedband’ – een toename van 21% ten opzichte van het eerste kwartaal dit jaar. Verder hebben de klanten van Akamai minder kans op herhaalde DDoS-aanvallen.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.