Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Inhaker Realhosting op ‘Week van de Veiligheid’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2014 08:00 uur

Deze week is door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid uitgeroepen tot Week van de Veiligheid. Het thema is ‘Minder cash wel zo veilig’. Dat heeft niks met e-commerce te maken, laat staan met hosting. Realhosting haakt hier op in met een eigen initiatief, door deze week elke dag een artikel te publiceren over de veiligheidsrisico’s rondom hosting en e-commerce. ISPam.nl vroeg Dave Buis van Realhosting naar het initiatief.

Waarom zijn jullie met dit initiatief begonnen?

De Week van de Veiligheid richt zich van oudsher op ondernemers- en winkeliers met als voornaamste doel preventie onder de aandacht brengen. Omdat E-commerce een sterk groeiende sector is, besloten wij de internetondernemer te wijzen op de gevaren op en rondom zijn website/webshop.

Wat willen jullie met het initiatief bereiken, meer hosting verkopen, de veiligheid en het bewustzijn van jullie klanten vergroten of iets anders?

Met dit initiatief proberen wij awareness te creëren. Zo weten veel klanten bijvoorbeeld niet dat een SSL-certificaat verplicht is zodra je persoonsgegevens verwerkt of kennen ze het bestaan van .nl-Control niet.

Wat doen jullie verder aan veiligheid en bewustzijn op dat gebied van klanten?

Wij monitoren vanzelfsprekend alle factoren binnen onze hostingomgeving. Met onze veiligheidscontrole geven wij de klanten ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld verouderde software of malware te constateren.

Waarom is het nodig om klanten te informeren over dit soort onderwerpen?

Veel klanten zijn niet op de hoogte van de regelgeving en de gevaren op en rondom de website/webshop. Vaak komen ze hier pas achter als het kwaad al geschied is. Met deze artikelen proberen wij de kennis van onze doelgroep te vergroten, waar nodig zijn wij er uiteraard om ze hierbij te informeren. Voorkomen is beter dan genezen.

De Week van de Veiligheid wordt elk jaar door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) georganiseerd in week 41. Dit jaar is dat deze week (van 6 tot en met 12 oktober). Het eerste artikel van Realhosting in het kader van de Week van de Veiligheid over het gebruik van SSL is hier te lezen. Het zou mooi zijn als het CCV zich in navolging van Realhosting meer gaat richten op online veiligheid. Dat is immers ook een steeds belangrijker onderwerp aan het worden.

Daarom alvast een suggestie voor volgende jaar:

Minder cybercrime wel zo veilig

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.