Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Inhaker Realhosting op ‘Week van de Veiligheid’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2014 08:00 uur

Deze week is door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid uitgeroepen tot Week van de Veiligheid. Het thema is ‘Minder cash wel zo veilig’. Dat heeft niks met e-commerce te maken, laat staan met hosting. Realhosting haakt hier op in met een eigen initiatief, door deze week elke dag een artikel te publiceren over de veiligheidsrisico’s rondom hosting en e-commerce. ISPam.nl vroeg Dave Buis van Realhosting naar het initiatief.

Waarom zijn jullie met dit initiatief begonnen?

De Week van de Veiligheid richt zich van oudsher op ondernemers- en winkeliers met als voornaamste doel preventie onder de aandacht brengen. Omdat E-commerce een sterk groeiende sector is, besloten wij de internetondernemer te wijzen op de gevaren op en rondom zijn website/webshop.

Wat willen jullie met het initiatief bereiken, meer hosting verkopen, de veiligheid en het bewustzijn van jullie klanten vergroten of iets anders?

Met dit initiatief proberen wij awareness te creëren. Zo weten veel klanten bijvoorbeeld niet dat een SSL-certificaat verplicht is zodra je persoonsgegevens verwerkt of kennen ze het bestaan van .nl-Control niet.

Wat doen jullie verder aan veiligheid en bewustzijn op dat gebied van klanten?

Wij monitoren vanzelfsprekend alle factoren binnen onze hostingomgeving. Met onze veiligheidscontrole geven wij de klanten ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld verouderde software of malware te constateren.

Waarom is het nodig om klanten te informeren over dit soort onderwerpen?

Veel klanten zijn niet op de hoogte van de regelgeving en de gevaren op en rondom de website/webshop. Vaak komen ze hier pas achter als het kwaad al geschied is. Met deze artikelen proberen wij de kennis van onze doelgroep te vergroten, waar nodig zijn wij er uiteraard om ze hierbij te informeren. Voorkomen is beter dan genezen.

De Week van de Veiligheid wordt elk jaar door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) georganiseerd in week 41. Dit jaar is dat deze week (van 6 tot en met 12 oktober). Het eerste artikel van Realhosting in het kader van de Week van de Veiligheid over het gebruik van SSL is hier te lezen. Het zou mooi zijn als het CCV zich in navolging van Realhosting meer gaat richten op online veiligheid. Dat is immers ook een steeds belangrijker onderwerp aan het worden.

Daarom alvast een suggestie voor volgende jaar:

Minder cybercrime wel zo veilig

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...