Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe website brengt alle reviews over hosters in kaart

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 21 oktober 2014 10:00 uur

Er zijn een groot aantal vergelijkingssites waar reviews over hosters kunnen worden gevonden en geplaatst. Dat betekent ook dat een klant die een goed beeld wil krijgen van hoe een hoster is beoordeeld, een groot aantal websites moet bezoeken. De website HostingReview.nl wil dat veranderen door van alle hosters de reviews op alle vergelijkingssites te verzamelen.

Op HostingReview.nl zijn profielen te vinden van alle hosters in Nederland. Aan het profiel van elke hoster zijn de vermeldingen op de verschillende vergelijkingssites gekoppeld. De reviews op alle vergelijkingssites worden gebruikt om door HostingReview.nl voor elke hoster één totaalscore vast te stellen. Daarbij wordt er rekening gehouden met verschillende factoren, zoals de leeftijd van de (laatste) reviews en het aantal reviews op elke website. Er worden continue vermeldingen gecontroleerd op nieuwe reviews. Vermeldingen met de meeste (bestaande) reviews hebben daarbij de hoogste prioriteit.

Daarnaast wordt er op basis van alle reviews de HostingReview.nl Top 100 samengesteld. Dit is de lijst met de 100 best beoordeelde hosters van Nederland (en Vlaanderen). Ook bij de vaststelling van de top 100 wordt er rekening gehouden met verschillende factoren. Het belangrijkste is dat partijen met véél positieve ervaringen op verschillende vergelijkingssites de grootste kans hebben om hoog in de lijst komen te staan. Immers is het een grotere prestatie om een hoge score te hebben met véél reviews, dan met weinig reviews. Hoe meer reviews je hebt, hoe groter de kans is dat er ook een keer een ontevreden klant tussen zit.

HostingReview.nl is een initiatief van mijzelf en komt voort uit een stukje persoonlijke frustratie. Ik ben naast de eigenaar van ISPam.nl, ook de uitgever van ISPGids.com. Op ISPGids.com worden veel reviews geplaatst, maar ook bij de verschillende collega-websites worden veel reviews geplaatst. Mijn doelstelling is het echter om een compleet beeld te geven van hoe elke hoster is beoordeeld, waar dan ook. Dat was voor mij de reden om HostingReview.nl te bouwen.

De website is nog in ontwikkeling. Het is de bedoeling om naast reviews ook zo veel mogelijke andere (objectieve) informatie over hosters in kaart te brengen. Wie een goed idee heeft om website nog beter te maken, kan mij mailen op [email protected].

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.