Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe website brengt alle reviews over hosters in kaart

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 21 oktober 2014 10:00 uur

Er zijn een groot aantal vergelijkingssites waar reviews over hosters kunnen worden gevonden en geplaatst. Dat betekent ook dat een klant die een goed beeld wil krijgen van hoe een hoster is beoordeeld, een groot aantal websites moet bezoeken. De website HostingReview.nl wil dat veranderen door van alle hosters de reviews op alle vergelijkingssites te verzamelen.

Op HostingReview.nl zijn profielen te vinden van alle hosters in Nederland. Aan het profiel van elke hoster zijn de vermeldingen op de verschillende vergelijkingssites gekoppeld. De reviews op alle vergelijkingssites worden gebruikt om door HostingReview.nl voor elke hoster één totaalscore vast te stellen. Daarbij wordt er rekening gehouden met verschillende factoren, zoals de leeftijd van de (laatste) reviews en het aantal reviews op elke website. Er worden continue vermeldingen gecontroleerd op nieuwe reviews. Vermeldingen met de meeste (bestaande) reviews hebben daarbij de hoogste prioriteit.

Daarnaast wordt er op basis van alle reviews de HostingReview.nl Top 100 samengesteld. Dit is de lijst met de 100 best beoordeelde hosters van Nederland (en Vlaanderen). Ook bij de vaststelling van de top 100 wordt er rekening gehouden met verschillende factoren. Het belangrijkste is dat partijen met véél positieve ervaringen op verschillende vergelijkingssites de grootste kans hebben om hoog in de lijst komen te staan. Immers is het een grotere prestatie om een hoge score te hebben met véél reviews, dan met weinig reviews. Hoe meer reviews je hebt, hoe groter de kans is dat er ook een keer een ontevreden klant tussen zit.

HostingReview.nl is een initiatief van mijzelf en komt voort uit een stukje persoonlijke frustratie. Ik ben naast de eigenaar van ISPam.nl, ook de uitgever van ISPGids.com. Op ISPGids.com worden veel reviews geplaatst, maar ook bij de verschillende collega-websites worden veel reviews geplaatst. Mijn doelstelling is het echter om een compleet beeld te geven van hoe elke hoster is beoordeeld, waar dan ook. Dat was voor mij de reden om HostingReview.nl te bouwen.

De website is nog in ontwikkeling. Het is de bedoeling om naast reviews ook zo veel mogelijke andere (objectieve) informatie over hosters in kaart te brengen. Wie een goed idee heeft om website nog beter te maken, kan mij mailen op arnout@xcat.nl.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...