Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Spam legde mailservers UPC plat

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 21 december 2006 15:42 uur

De afgelopen dagen had een ernstige storing aan haar mailservers, waardoor abonnees van Chello nauwelijks gebruik konden maken van e-mail. Aanvankelijk lukte het UPC niet om het probleem op te lossen, doordat het de oorzaak niet kon vinden. Vandaag meldt UPC dat de storing veroorzaakt werd door een excessieve hoeveelheid spam die de afgelopen dagen binnenkwam.

UPC heeft de storing verholpen door de instellingen spamfilters aan te passen. Tegenover Webwereld verklaard een woordvoerder van UPC hierover:

We zijn nu ook wat heftiger aan het filteren. Dat heeft een risico en betekent in theorie dat mails die geen spam zijn kunnen wegvallen, maar dat blijven we goed in de gaten houden.

Deze storing die UPC heeft ondervonden door de excessieve hoeveelheid spam, laat duidelijk zien dat spam niet alleen meer irritant is of inhoudelijk schadelijk, maar ook zéér schadelijk kan zijn voor de infrastructuur die onderdeel uitmaakt van het internet. Het lijkt me dan ook waarschijnlijk dat meer mailservers zullen bezwijken onder de grote hoeveelheid spam.

ISPam.nl Job board

gerwin, 21 december 2006 4:29 pm

Nou veel klanten van ons klagen dat hun mail bij chello wordt geweigerd omdat deze in een dns blacklist zou staan. dbt. staan in geen enkele bekende blacklist... Ik noem dit gepruts!

Arjan Bijnen, 21 december 2006 7:19 pm

Het verbaast me dat een partij als UPC geen gebruik maakt van een of meerdere hardwarematige Spamfiler. Deze apparaten zijn tegenwoordig zeer goed te beheersen en kunnen dit soort problemen absoluut verkomen.

Dat UPC een partij van gepruts en amateurs is, is iets wat voor mij al jaren vaststaat. Wel een grote positie willen hebben maar eigenlijk niet weten wat je er mee aanmoet..... :lol:

Arjan Bijnen, 22 december 2006 1:11 pm

Opnieuw problemen bij UPC: http://www.nu.nl/news/924332/50/Opnieuw_storing_UPC.html

Randy ten Have, 24 december 2006 2:26 am

Ben net aan het bladeren in de ANP nieuwsbank en zie een update:

UPC lijkt de excessieve hoeveelheid spam voorlopig succesvol te hebben ingedamd, zo verklaarde het kabelbedrijf in de loop van de avond. Aan het begin van de avond werd weliswaar een duidelijke piek gesignaleerd, maar met extra maatregelen kon UPC verdere overlast voor klanten beperken. Wel is het mogelijk dat klanten nog email ontvangen van eerder op de dag. Technici van het kabelbedrijf blijven de mailservers monitoren en zullen opnieuw maatregelen nemen indien dit noodzakelijk is.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...