Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DHPA en ISPConnect werken steeds meer samen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 4 november 2014 08:00 uur

De brancheorganisaties ISPConnect en DHPA werken steeds meer samen. “Wij merken echt dat wij door de samenwerking op te zoeken meer kunnen doen, ambitieuzere projecten kunnen oppakken en groter kunnen dromen dan als wij alleen zijn.”

“Al werkende zijn wij er snel achtergekomen dat, ondanks wat ons verschillend maakt, de belangen van onze leden vaak 1 op 1 lopen met de DHPA. Wij zijn daarom actief gaan zoeken naar wat wij samen kunnen oppakken”, zegt Simon Besteman van ISPConnect.

Zo verdelen Besteman en DHPA-directeur Michiel Steltman de overleggen met externe organisaties. De thema’s van privacy, veiligheid, vertrouwen en het verbeteren van het onderwijs naar de sector, lopen als een rode draad door de activiteiten van beide organisaties. “De boodschap die wij op deze gebieden hebben naar de overheid, de media en andere stakeholders is onderling afgestemd en eenduidig. En dat is de reden waarom wij ook namens elkaar kunnen aanschuiven bij overleggen en ronde tafels”, aldus Besteman.

Security

Beide brancheorganisaties werken ook samen, met hulp van met Stichting NL-NET, bij het event ‘Holland Strikes Back, Het Nederlandse offensief tegen cyber crime’. Dit werd vorige week¬†dinsdag¬†in Amersfoort gehouden.

Daarnaast zijn de twee hostingorganisaties ook bezig om de Cloud Universiteit op het zetten. Dit is een opleiding waarin iemand in ongeveer negen maanden tijd wordt opgeleid tot cloudengineer.

De DHPA en ISPConnect praten tevens samen met andere spelers in de sector om de samenwerking uit te breiden naar de hele keten van de digitale infrastructuur van Nederland: de exchanges, de datacenters, SIDN en anderen.

“Wij geloven dat de beperkingen van de bestaande wetgeving en het ontwikkelen van voorstellen om de toekomst van de sector en van de online wereld goed voor te bereiden, vragen om nauwe samenwerking en overleg tussen alle stakeholders. ISPConnect en de DHPA zijn actief aan de slag met de overheid om deze voorstellen te maken, maar wij beseffen ons dat wij ook verder dan alleen hosting moeten kijken om resultaten te bereiken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.