Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Open Peering opnieuw getroffen door korte storing

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 24 oktober 2014 08:17 uur

Open Peering is gisteravond voor de tweede dag achter elkaar getroffen door een korte storing. Verschillende hosters maken daar melding van. Ook in de traffic statistieken van Open Peering is kort na 22:00 uur een grote dip te zien. Verschillende hosters en grote websites waren tijdelijk minder goed bereikbaar door de storing.

Dataverkeer

In een blog schrijft hoster Redbee dat de storing door hun om 22:06 werd waargenomen en om 22:13 weer was opgelost. In de traffic statistieken van Open Peering is ten tijde van de storing een grote dip te zien. De hoeveelheid dataverkeer neemt met ongeveer de helft af. Dit komt neer op ongeveer 50 Gbps minder dataverkeer.

openpeering storing2

Hosters onbereikbaar

Door de storing waren verschillende hosters en websites korte tijd minder goed tot niet bereikbaar. Hieronder enkele meldingen van hosters die de storing constateerden en daar op Twitter melding van maakten.

Tweede storing Open Peering

Een dag eerder was Open Peering ook al getroffen door een vergelijkbare storing. Die storing werd veroorzaakt door dat één van de twee routers van Open Peering problemen had. De router die in het NIKHEF datacenter staat “adverteerde wel routes maar gaf deze niet of niet goed door waardoor verkeer ‘verdween'”, zo legde Mischa van Rossum van Open Peering gisteren aan ISPam.nl uit. Op Twitter meldt CloudVPS dat ze van Open Peering gehoord hebben dat de twee storing dezelfde oorzaak heeft.

[advpoll id=”99″ title=”Vraag van de dag” width=”100%”]

Jurrian, 24 oktober 2014 8:52 am

De vraag moet niet zijn "zijn de storingen bij OpenPeering acceptabel", maar "zijn de storigen bij klanten van OpenPeering acceptabel". Storing bij een van je netwerk-leveranciers kan nou eenmaal gebeuren (ook twee keer achter elkaar), maar je blijft als ISP met een eigen netwerk zelf verandwoordelijk voor de routering, dus ook voor het her-routeren van je verkeer via een andere leverancier.

Als je dan ook nog een netwerk runt en het verschil tussen NL-IX en OpenPeering niet weet moet je je misschien afvragen hoe verstandig het is dat je dat netwerk zelf beheert.

Raoul, 24 oktober 2014 9:13 am

Waar halen jullie die traffic graph van Openpeering vandaan als ik vragen mag :-)?

Arnout Veenman, 24 oktober 2014 11:21 am

Raoul, de traffic graph van Open Peering kun je hier vinden: http://www.openpeering.nl/traffic.shtml.

WB, 24 oktober 2014 12:55 pm

Wat een flut artikelen. Hebben jullie geen andere dingen te doen? Voor het eerst in jaren een storing en dan ook nog eens van korte duur. Het effect hiervan is verwaarloosbaar.

Goed, ik ga weer aan het werk. Raad ik de schrijver van dit artikel ook aan.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.