Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DDoS-aanvallen overzicht: Het topje van de ijsberg – deel 3

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 oktober 2014 10:00 uur

DDoS-aanvallen worden een steeds groter probleem voor hosters. Voor grote hosters is het niet de vraag of ze worden getroffen door een DDoS-aanvallen en zelfs niet wanneer, maar tegenwoordig zelfs een kwestie van hoe vaak ze met een DDoS-aanval te maken krijgen.

Om het probleem inzichtelijk te maken publiceert ISPam.nl een overzicht van de DDoS-aanvallen van de afgelopen twee weken. We gaan daar op dit moment uit van de meldingen die over DDoS-aanvallen gemaakt zijn op Twitter. Dat is daarom vermoedelijk nog het topje van de spreekwoordelijke ijsberg. Om de volgende overzichten nog vollediger te kunnen maken, roepen we op om DDoS-aanvallen op hosters te melden via [email protected].

Koos de Heer, 31 oktober 2014 9:48 am

Dit is geen overzicht. Een rijtje foto's van tweets is wel data, maar om van een onoverzichtelijke berg data een overzicht te maken, dat betekent dus dat de lezer overzicht krijgt, is iets meer nodig. Hoe moeilijk is het om een grafiekje te maken met deze gegevens, bijvoorbeeld uitgezet in de tijd? Dan zou het wellicht de naam "overzicht" verdienen.

Arnout Veenman, 31 oktober 2014 3:06 pm

Koos, bedankt voor je reactie. Een grafiek maken is een idee voor een (toekomstig) samenvattend artikel waarin we terug kijken op de meldingen die eerder zijn gemaakt. Juist omdat het waarschijnlijk maar het topje van de ijsberg is vind ik het niet nuttig om dat in dit soort artikelen al te doen. Om het overzichtelijker te maken denk ik dat ik bij de volgende edities de datums waarop de meldingen gemaakt zijn als kopjes boven de tweets zetten.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.