Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interne DDoS-aanval tussen twee datacenters overbelast netwerk OVH

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 november 2014 08:00 uur

De Franse hoster OVH kreeg gisteren te maken met een interne DDoS-aanval die tot netwerkproblemen leidde. Door 800 gehackte servers in het Franse datacenter werd een DDoS-aanval gestart op servers in het Canadese datacenter van OVH. Door de enorme hoeveelheid dataverkeer tussen beide datacenters raakte het interne netwerk overbelast.

Volgens OVH werd er door de interne DDoS-aanval een piek van 120 Gbps aan dataverkeer gegenereerd. Om de aanval te stoppen, werd het Franse datacenter in Roubaix tijdelijk ontkoppeld van het interne netwerk. Daardoor werd het DDoS-verkeer via het publieke intern verstuurd maar werd de overbelasting van het interne netwerk tussen de verschillende datacenters opgeheven.

Opvallend aan de kwestie is dat OVH een uitgebreid systeem heeft om DDoS-aanvallen af te slaan, dat ook wordt aangeduid als VAC. Daarnaast worden gehackte servers ook automatisch afgesloten. Het probleem kon ontstaan doordat de snelheid waarmee het systeem de gehackte servers niet hoog genoeg was om de totaal 800 gehackte dedicated servers af te sluiten voordat deze tot problemen konden leiden.

ovh-vac

Daarnaast laat OVH weten dat tussen de datacenter van het bedrijf in het Franse Roubaix en het Canadese Beauharnois totaal maar 60 Gbps aan capaciteit heeft. De totaal 120 Gbps aan dataverkeer zorgde er daarom voor dat het netwerk overbelast raakte. Het bedrijf zegt daarom op korte termijn de verbinding tussen Canada en Frankrijk te zullen upgraden naar 2 keer 100 Gbps. Naar het publieke intern heeft het netwerk van OVH naar eigen zeggen een capaciteit van 3 Tbps.

Om de servers te hacken, hebben de aanvallers gebruik gemaakt van de Shellshock-bug. De bewuste servers zijn volgens OVH allemaal in rescue mode gezet, waardoor ze geen schade meer kunnen aanrichten. Met alle klanten bij wie de servers in gebruik zijn is door OVH contact opgenomen, zo valt op de statuspagina te lezen.

reseau-ovh

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...