Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Excool: nieuwe aanbieder modulaire datacenters in Europa

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 19 november 2014 08:00 uur

Kant-en-klare datacenters. Met de huidige beweging naar cloud en XaaS, zou je denken dat dit soort container-datacenters hun beste tijd wel hebben gehad. Toch bestaat er nog vraag naar deze oplossingen. Sterker:  het Britse Excool, gespecialiseerd in datacenterkoeling, lanceert een nieuw modulair datacenter concept: Excool Space.

Excool probeert te concurreren met aanbieders die al langer op de markt actief zijn, ook in Nederland. Grotere aanbieders zijn Schneider, HP met EcoPOD en Dell. HP en Dell zijn typische aanbieders van datacentertechnologie met servers, storage en netwerkapparatuur.  Schneider zit – net als Excool – meer aan de facilitaire kant van de datacenters: elektrische installaties en koeling. Vooral HP en Dell laten zien dat de markt voor modulaire datacenterconcepten nog steeds groeit. Zelfs partijen als Microsoft maken gebruik van deze concepten om snel extra capaciteit bij te kunnen schakelen. De datacenters zijn prefabric: je sluit ze aan op stroom en netwerk en ze zijn letterlijk klaar voor gebruik.

Excool is een bedrijf dat eigenlijk vooral in koelingtechnologie doet. Daarin zijn ze ook onderscheidend met “vernevelingstechnieken” waarvoor het al menige prijs in de wacht sleepte. De techniek werkt met buitenlucht, waarbij die buitenlucht niet direct in de white space wordt geblazen. De techniek van Excool zorgt ervoor dat die lucht wordt gefilterd en verneveld: de vernevelde vorm wordt uiteindelijk gebruikt om de ruimtes en de apparatuur te koelen.

Deze techniek wordt nu ook gebruikt in de Excool Space waarmee het bedrijf ook buiten de Britse thuisbasis de Europese markt op gaat. Een eerste stap is Duitsland. Daarvoor heeft Excool inmiddels Excool GmbH opgericht van waaruit het in de eerste plaats Duitsland zelf, Oostenrijk en Zwitserland gaat bedienen.  Over verdere uitbreidingsplannen heeft Excool nog geen mededelingen gedaan.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.