Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Microsoft Azure cloud getroffen door wereldwijde storing

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 19 november 2014 09:55 uur

De Microsoft Azure cloud is vannacht getroffen door een wereldwijde storing. De storing trof niet alleen virtuele servers en opslag, maar ook verschillende andere Azure clouddiensten van Microsoft. Door de storing waren ook de MSN-portal en de Xbox Live gaming cloud van Microsoft onbereikbaar.

Problematisch aan de storing was dat een groot deel van alle regio’s/datacenters van de Microsoft Azure cloud erdoor getroffen waren. In de VS waren meerdere regio’s onbereikbaar, net als in Europa en Azië. Klanten die om de betrouwbaarheid van hun dienstverlening te verzekeren over meerdere regio’s hadden verspreid, konden daardoor toch in de problemen komen door de storing. Door de storing heeft Microsoft de eigen MSN-portal ook offline gehaald en was de Xbox Live gaming cloud onbereikbaar.

De storing begon volgens Microsoft om 23:52 (Nederlandse tijd). Om 3:40 uur was de storing in de eerste regio’s opgelost en om 4:50 uur was de storing ook in de laatste regio’s verholpen. Daarmee heeft de storing voor sommige regio’s maar liefst 5 uur geduurd. Wat de storing veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. Op de Azure statuspagina spreekt Microsoft van “connectivity issues”. Dat doet vermoeden dat de storing is veroorzaakt door netwerkproblemen en de diensten zelf geen storing hadden:

From 19 Nov, 2014 00:52 to 05:50 UTC a subset of customers using Storage, Virtual Machines, SQL Geo-Restore, SQL Import/export, Websites, Azure Search, Azure Cache, Management Portal, Service Bus, Event Hubs, Visual Studio, Machine Learning, HDInsights, Automation, Virtual Network, Stream Analytics, Active Directory, StorSimple and Azure Backup Services in West US and West Europe experienced connectivity issues. This incident has now been mitigated.

Dit is alweer de tweede ernstige storing van de Microsoft Azure cloud in korte tijd. In augustus was de cloud van Microsoft ook al getroffen door enkele ernstige storingen. Toen Microsoft toen zelfs liet weten zijn eigen bedrijfskritische omgeving niet in Azure te willen, kon op het veel hoon rekenen. Al roept dat de vraag op of Microsoft geen gelijk had over het feit dat Azure simpelweg nog niet geschikt is voor bedrijfskritische toepassingen?

[advpoll id=”105″ title=”Vraag van de dag” width=”100%”]

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.