Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Microsoft Azure cloud getroffen door wereldwijde storing

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 19 november 2014 09:55 uur

De Microsoft Azure cloud is vannacht getroffen door een wereldwijde storing. De storing trof niet alleen virtuele servers en opslag, maar ook verschillende andere Azure clouddiensten van Microsoft. Door de storing waren ook de MSN-portal en de Xbox Live gaming cloud van Microsoft onbereikbaar.

Problematisch aan de storing was dat een groot deel van alle regio’s/datacenters van de Microsoft Azure cloud erdoor getroffen waren. In de VS waren meerdere regio’s onbereikbaar, net als in Europa en Azië. Klanten die om de betrouwbaarheid van hun dienstverlening te verzekeren over meerdere regio’s hadden verspreid, konden daardoor toch in de problemen komen door de storing. Door de storing heeft Microsoft de eigen MSN-portal ook offline gehaald en was de Xbox Live gaming cloud onbereikbaar.

De storing begon volgens Microsoft om 23:52 (Nederlandse tijd). Om 3:40 uur was de storing in de eerste regio’s opgelost en om 4:50 uur was de storing ook in de laatste regio’s verholpen. Daarmee heeft de storing voor sommige regio’s maar liefst 5 uur geduurd. Wat de storing veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. Op de Azure statuspagina spreekt Microsoft van “connectivity issues”. Dat doet vermoeden dat de storing is veroorzaakt door netwerkproblemen en de diensten zelf geen storing hadden:

From 19 Nov, 2014 00:52 to 05:50 UTC a subset of customers using Storage, Virtual Machines, SQL Geo-Restore, SQL Import/export, Websites, Azure Search, Azure Cache, Management Portal, Service Bus, Event Hubs, Visual Studio, Machine Learning, HDInsights, Automation, Virtual Network, Stream Analytics, Active Directory, StorSimple and Azure Backup Services in West US and West Europe experienced connectivity issues. This incident has now been mitigated.

Dit is alweer de tweede ernstige storing van de Microsoft Azure cloud in korte tijd. In augustus was de cloud van Microsoft ook al getroffen door enkele ernstige storingen. Toen Microsoft toen zelfs liet weten zijn eigen bedrijfskritische omgeving niet in Azure te willen, kon op het veel hoon rekenen. Al roept dat de vraag op of Microsoft geen gelijk had over het feit dat Azure simpelweg nog niet geschikt is voor bedrijfskritische toepassingen?

Vraag van de dag

Is de wereldwijde storing van de Microsoft Azure cloud acceptabel?
Bekijk resultaten

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...