Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Registratie nieuwe TLD’s mogelijk vanaf 185.000 dollar

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 31 oktober 2008 08:01 uur

De Icann heeft een voorstel ingediend voor het aanvragen van nieuwe TLD’s. Zij hoopt nu op feedback van de gemeenschap. Het aanvragen van een nieuw TLD, zoals eerder mogelijk werd, gaat 185.000 dollar (118.000 euro) kosten mits er een enkele aanvrager is. Als er meerdere aanvragers zijn, komt er een veiling-model. Icann wil met deze registratiekosten de evaluatie en bezwaar-procedures bekostigen.

Momenteel zijn er 21 generieke TLD’s, waaronder de .com, .net, .org, .info en .biz domeinen die het meest bekend zijn. Al deze TLD’s ondersteunen uitsluitend Latijnse tekens. Hierop kwam eerder al bezwaar van landen uit AziĆ« en het Midden-Oosten. Zij kunnen nu een eigen TLD aanvragen waarbij niet-Latijnse tekens in domeinen mogelijk zijn.

Voor een ieder die een nieuw LTD wil lijkt een geldbedrag van 185.000 voorlopig voldoende om de aanvraag te bekostigen. Wel komen er bezwaarmogelijkheden. Eerder al maakten religieuze partijen en de Amerikaanse overheid bezwaar tegen het voorstel van de .xxx TLD. Dit bezwaar heeft echter in grote mate een bijdrage geleverd aan de beslissing van Icann om partijen in staat te stellen zelf een TLD te beheren.

Punica, 31 oktober 2008 8:04 am

En word dat bedrag nog ergens mee verantwoord? Vind het vrij veel.

Sebas, 31 oktober 2008 8:33 am

Ja, dat wordt uitgelegd in een pdf van 200+ bladzijden.

28K$ inschrijfgeld dacht ik, 100K$ verwerkingskosten, en nog wat overige kosten, dit uiteraard exclusief je infrastructuur.

Paul, 31 oktober 2008 6:15 pm

Het is jammer dat op deze manier de structuur van het internet verdwijnt, er zijn al zoveel tld's waar enkel op geregistreerd wordt omdat je ook het domein hebt op een andere tld.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.