Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Previder zoekt ervaren engineer met neus voor innovatieve dataopslag

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 12 december 2014 08:00 uur

ISPam.nl wil graag weten wie de bedrijven in de branche zijn. Het personeel dat een bedrijf zoekt, zegt veel over een bedrijf. Daarom beginnen we met interviews naar aanleiding van interessante vacatures. We spraken met Previder. Zij zoeken een Storage en Virtualisatie Engineer. Een functie voor iemand met ervaring, die zin heeft om op een innovatieve manier na te denken over de architectuur van dataopslag. Odile Elshout, Recruiter bij Previder, vertelt meer.

Wat houdt de vacature in?
“Wij zoeken iemand die naast het beheren en optimaliseren van het cloudplatform ook wil meedenken over de toekomst”, begint Odile Elshout. “En dan gaat het zowel om de technologie als om de vragen die klanten kunnen stellen. Iemand die de toekomstige architectuur van ons cloudplatform ontwerpt.”

Wat voor iemand moet een Storage en Virtualisatie Engineer zijn?
“De Storage en Virtualisatie Engineer die we bij Previder zoeken moet dan ook wel de nodige ervaring hebben. Er is een goede mix nodig van specialistische kennis op het vlak van storage en virtualisatie. Je moet weten waar je kennis op kunt halen, bijvoorbeeld bij je collega’s of leveranciers. Ook is het belangrijk om een vraagstuk ook vanuit de zakelijke kant te kunnen bekijken, en je af kunnen vragen wat een klant nodig heeft.”

Hoe belangrijk is duurzaamheid bij het bedrijf?
“Veel van onze werknemers komen met een ebike naar kantoor, dat is altijd een leuk gezicht ’s morgens. Onze datacenters zijn erg duurzaam, de warmte die overblijft gebruiken we om ons kantoor te verwarmen en ook het regenwater wordt opgevangen. En wat nog wel grappig is: tegen het datacenter aan hebben we vogelkasten hangen, om zo de wilde vogels uit de buurt een warm plekje te bieden.”

Hoe ziet een werkdag eruit?
“Het technische team is heel hecht en probeert nieuwe technieken uit. Maar ook na het werk zien de meesten elkaar wel. Veel van onze techneuten houden erg van gamen of hebben een virtuele omgeving thuis nagebouwd. Daar wordt dan ook graag over doorgepraat onder het genot van een lunch of een biertje.”

Wat onderscheidt het bedrijf van de concurrentie?
“De zolderkamercultuur is nog steeds te voelen in ons bedrijf, ook al bestaan we 25 jaar. Het is een platte organisatie en iedereen staat open voor goede ideeën: als je een goed plan hebt en het past bij ons, dan mag je het gaan uitvoeren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.