Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Previder zoekt ervaren engineer met neus voor innovatieve dataopslag

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 12 december 2014 08:00 uur

ISPam.nl wil graag weten wie de bedrijven in de branche zijn. Het personeel dat een bedrijf zoekt, zegt veel over een bedrijf. Daarom beginnen we met interviews naar aanleiding van interessante vacatures. We spraken met Previder. Zij zoeken een Storage en Virtualisatie Engineer. Een functie voor iemand met ervaring, die zin heeft om op een innovatieve manier na te denken over de architectuur van dataopslag. Odile Elshout, Recruiter bij Previder, vertelt meer.

Wat houdt de vacature in?
“Wij zoeken iemand die naast het beheren en optimaliseren van het cloudplatform ook wil meedenken over de toekomst”, begint Odile Elshout. “En dan gaat het zowel om de technologie als om de vragen die klanten kunnen stellen. Iemand die de toekomstige architectuur van ons cloudplatform ontwerpt.”

Wat voor iemand moet een Storage en Virtualisatie Engineer zijn?
“De Storage en Virtualisatie Engineer die we bij Previder zoeken moet dan ook wel de nodige ervaring hebben. Er is een goede mix nodig van specialistische kennis op het vlak van storage en virtualisatie. Je moet weten waar je kennis op kunt halen, bijvoorbeeld bij je collega’s of leveranciers. Ook is het belangrijk om een vraagstuk ook vanuit de zakelijke kant te kunnen bekijken, en je af kunnen vragen wat een klant nodig heeft.”

Hoe belangrijk is duurzaamheid bij het bedrijf?
“Veel van onze werknemers komen met een ebike naar kantoor, dat is altijd een leuk gezicht ‘s morgens. Onze datacenters zijn erg duurzaam, de warmte die overblijft gebruiken we om ons kantoor te verwarmen en ook het regenwater wordt opgevangen. En wat nog wel grappig is: tegen het datacenter aan hebben we vogelkasten hangen, om zo de wilde vogels uit de buurt een warm plekje te bieden.”

Hoe ziet een werkdag eruit?
“Het technische team is heel hecht en probeert nieuwe technieken uit. Maar ook na het werk zien de meesten elkaar wel. Veel van onze techneuten houden erg van gamen of hebben een virtuele omgeving thuis nagebouwd. Daar wordt dan ook graag over doorgepraat onder het genot van een lunch of een biertje.”

Wat onderscheidt het bedrijf van de concurrentie?
“De zolderkamercultuur is nog steeds te voelen in ons bedrijf, ook al bestaan we 25 jaar. Het is een platte organisatie en iedereen staat open voor goede ideeën: als je een goed plan hebt en het past bij ons, dan mag je het gaan uitvoeren.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...