Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nucleus innoveert met SEO Hosting dienst

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 november 2008 08:01 uur

De Belgische hoster Nucleus heeft een nieuwe dienst gelanceerd genaamd SEO Hosting. SEO staat voor Search Engine Optimization. Ondanks wat de naam van de dienst doet vermoeden bevat de SEO Hosting dienst van Nucleus zelf geen spannende technieken die er voor zorgen dat de websites van klanten hoger scoren in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google.

De doelgroep van de SEO Hosting dienst zijn bedrijven die in meerdere landen actief zijn en ook voor elk land een eigen lokale website hebben. Volgens Nucleus wordt de relevantie van een website door een zoekmachine zoals Google, naast de inhoud van de website zelf, in grote mate bepaald door de locatie waar de website gehost wordt. Met SEO Hosting zorgt Nucleus er voor dat de verschillende lokale versies van de website van de klant gehost worden in het land waar de lokale versie zich op richt, terwijl de klant wel centraal al zijn websites kan beheren.

Nucleus CEO David Geens liet in een reactie tegenover ISPam.nl weten dat het SEO Hosting product in principe in elk land leverbaar is. Nucleus zoekt in het land dan een lokale partner:

In de landen waar onze klanten graag een local presence hebben, zorgen wij uiteraard dat we apparatuur ter plaatse hebben. In elk land zoeken we op vraag van de klant het meest geschikte datacenter en bijhorende netwerken uit. Deze netwerken moeten minimlaal én een goede lokale peering hebben én een goede verbinding met ons netwerk kunnen garanderen.

Ondanks het feit dat de dienst in principe in elk land leverbaar is, hangt er wel een prijskaartje aan exotische landen, omdat daar dan voor specifieke klant iets moet worden geregeld, aldus Geens. De prijs van de SEO Hosting dienst begint bij 45 euro per maand en is afhankelijk van in welk landen de klant een local présence wil hebben. Afgelopen week hebben er al 5 partijen interesse getoond voor de dienst, waarvan er drie ook een local présence in Nederland willen hebben. Hoe het zal gaan lopen met de nieuwe dienst vindt Geens heel moeilijk in te schatten.

Danny Mekic', 3 november 2008 9:58 am

"Afgelopen week hebben er al 5 partijen interesse getoond voor de dienst, waarvan er drie ook een local présence in Nederland willen hebben."

5 partijen! Het zal dan vast een doorslaand succes worden..

Frank, 3 november 2008 10:49 am

Grappig, wij bieden dat al 3 jaar aan :)

Harm, 3 november 2008 1:10 pm

komt er dus opneer dat Nucleus in meerdere landen een dedi box heeft staan (van een partner) waarop die site zou komen? Niet heel bijzonder dan...?

Lennie, 3 november 2008 3:57 pm

Op basis waarvan wordt dat bepaald dan ?: de locatie waar de website gehost wordt

Als het GeoIP, oid. is (of te wel whois-informatie), is het een kwestie van IP-adressen aanvragen bij RIPE, ARIN, etc. en die aan de juiste webserver hangen. :-)

Het is overbodig om de hardware ook in het juiste land te plaatsen.

Toevallig zijn ze net met de handel in IPv4-adressen begonnen. ;-)

zie ook: "Handel in IPv4 adressen is een feit"
http://www.ispam.nl/archives/4406/handel-in-ipv4-adressen-is-een-feit/

Frank, 3 november 2008 4:34 pm

Google is slimmer dan geoIP :)

Lennie, 3 november 2008 4:38 pm

Van een collega heb ik begrepen dat Google ook naar de TLD van het domein kijkt. Nu weet ik natuurlijk niet of dat het enige criterium is, ...

Jonas, 3 november 2008 7:20 pm

Frank; waar staat dit ergens op jullie website? Ik vind er geen informatie over ...

Er lijkt ook iets meer aan de hand dan "enkel een IP te koppelen aan een server". Als je hosting vanuit andere landen aanbiedt, moet je toch ook database, code, ... op elkaar kunnen afstemmen? Slechts 1 site onderhouden, terwijl de rest direct ge-sync'd worden lijkt me wel handig. Of mis ik iets? Verborgen catch ofzo?

Als je wat google'd vind je wel veel informatie hierover, maar geen praktijk ervaringen. Werkt dit écht?

Mark, 4 november 2008 12:29 am

Via een proxy zoals ISPam.nl werkt voor IPv6 moet het ook kunnen voor IPv4 vanuit meerdere landen/netwerken. Technisch is het niet super moeilijk op te zetten.

@Jonas:
Afhankelijk van hoe de site is opgebouwd kan ook gekozen worden voor bijvoorbeeld rsync (zoals php.net gebruikt).

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.