Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hoster biedt OpenStack-ontwikkelaars gratis virtuele server

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 9 december 2014 08:00 uur

We schreven het al eerder op ISPam.nl: de cloud draait om developers. Wie de developers aan zich weet te binden, heeft iets te vertellen in de cloud. Daarbij komt dat dit jaar ook al eerder door ons is uitgeroepen als het jaar van OpenStack. Die ontwikkeling zal in 2015 zeker doorzetten. Om te beginnen met bedrijven als Mirantis dat een mooi diamantje heeft in Mirantis OpenStack Express.

Mirantis biedt daarmee een platform aan waarop ontwikkelaars die nieuw zijn in de wereld van OpenStack, kunnen kennismaken met de technologie. Gratis, wel te verstaan. Het eerste jaar gebruik van OpenStack Express kost namelijk niets. Maar wat krijg je dan? Een platform met 4 vCPU’s, 4 GB RAM, 100GB storage, twee IP-adressen en de beschikking over alle OpenStack API’s.  Wil je meer, dan betaal je 20 dollar per maand voor elke 2 vCPU’s en 2 GB RAM die je toevoegt. En da’s geen slechte deal.

Na dat gratis jaar is het platform natuurlijk nog steeds beschikbaar, al ga je dan 40 dollar per maand betalen. Een ontwikkelaar heeft dus een jaar lang de tijd om gratis kennis en ervaring op te doen met OpenStack. Volgens Mirantis is dit een veel betere oplossing dan het downloaden van pagina’s aan documentatie of het volgen van – dure – trainingen. Het OpenStack Express-concept is voorzien van allerlei tutorials en een complete OpenStack applicatiecatalogus.  Een van de tutorials betreft het inrichten en beheren van virtual machines binnen OpenStack-omgevingen. Het zal zeker bijdragen aan het succes van OpenStack, dat zo langzamerhand uitgroeit tot een dominant cloudplatform.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.