Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Het belangrijkste bedrijfsnieuws van week 50

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 15 december 2014 10:00 uur

Afgelopen week werd bekend dat IS Group Serious Request gaat streamen en maakte Dimension Data en Rackspace de trends en verwachtingen voor 2015 bekend. Verder maakte Provider.nl bekend dat ze ISP Sercices overneemt, tekende Dataplace en Datacenter Rotterdam een samenwerkingsovereenkomst en maakte True bekend dat zij Belvilla hebben binnengehaald als klant. Ook een video impressie met een drone van het BIT datecenter, het behalen van ISO certificeringen door Fundaments en de lancering van een nieuwe vergelijkingsdashboard door DHPA en VOISS behoorde tot het belangrijkste bedrijfsnieuws

Provider.nl neemt ISP Services van Avira over

White label hostingleverancier Provider.nl heeft ISP Services van Avira B.V. overgenomen. Met deze acquisitie versterkt Provider.nl haar positie in de Nederlandse markt. De focus van Avira is de afgelopen jaren op de ontwikkeling van antivirus en anti-spamsoftware gelegd. Daarom is ervoor gekozen de hostingactiviteiten over te dragen aan een andere partij. Provider.nl is door haar hosting- en cloudexpertise de aangewezen partij om deze activiteiten over te nemen.
Lees het volledige bericht

Fascinerende video impressie met drone van datacenters BIT!

Op donderdag 13 november heeft Aeriallive filmopnames gemaakt van het gebouw en de datacenters van BIT. Het eindresultaat is een fascinerende film dat de datacenters vanuit een totaal andere perspectief laat zien. Voor deze opnames is gebruik gemaakt van een steadicam en een drone.
Lees het volledige bericht

Grootste hosting- en cloud providers samen in online vergelijkingsdashboard

Stichting DHPA en VOISS lanceren een nieuw vergelijkingsdashboard met daarin alle grote hostingpartijen en cloud providers in Nederland. Het dashboard fungeert als benchmark voor de markt en maakt het selectieproces voor de eindgebruiker eenvoudiger.
Lees het volledige bericht

True implementeert virtual hostingplatform bij Belvilla

Vakantiehuizenspecialist Belvilla heeft de hostingactiviteiten voor de diverse internationale websites ondergebracht bij managed hostingprovider True. Belvilla was op zoek naar een nieuwe hostingpartij voor het ontwerp, de bouw en het beheer van een High End/ High Availability platform, inspelend op de groei van het bedrijf, waarbij de developers zoveel mogelijk ontlast worden.
Lees het volledige bericht

Dataplace en Datacenter Rotterdam tekenen samenwerkingsovereenkomst

Dataplace, het modernste regionale carrier neutrale datacenter van Nederland, heeft recentelijk een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Datacenter Rotterdam. Deze samenwerkingsovereenkomst stelt beide datacenters in staat haar opdrachtgevers nog beter te bedienen en oplossingen op het gebied van “twinning” en ultra-redundantie aan te bieden.
Lees het volledige bericht

Dimension Data presenteert top 5 datacentertrends voor 2015

ICT-oplossingen- en dienstenleverancier Dimension Data nam de almaar veranderende datacenterwereld onder de loep en zet nu de vijf belangrijkste trends voor 2015 op een rij. Ook laat de ICT-dienstverlener zien welke gevolgen deze ontwikkelingen hebben voor de business.
Lees het volledige bericht

Rackspace geeft cloud-voorspellingen voor 2015

Elk jaar kijkt John Engates, CTO van Rackspace, terug op het afgelopen jaar en blikt vooruit op het komende jaar. Op basis daarvan komt hij met een aantal voorspellingen. Dit zijn zijn cloudvoorspellingen voor 2015.
Lees het volledige bericht

Fundaments ontvangt ISO27001:2013 en NEN7510:2011 certificering

Fundaments, aanbieder van hoogwaardige Infrastructure as a Service (IaaS) diensten, heeft vandaag bekendgemaakt gecertificeerd te zijn naar ISO27001:2013 en NEN7510:2011. Daarmee is onafhankelijk vastgesteld dat alle processen met betrekking tot informatiebeveiliging aan de hoogste eisen voldoen.
Lees het volledige bericht

Nederlandse IS Group streamt Serious Request 2014 met Hybride Cloud platform

IS Group levert Serious Request ook dit jaar het platform om het evenement in 360 graden beelden via internet uit te zenden. De provider zet voor het derde jaar op rij kosteloos haar Hybride Cloud computing platform IS HyperGrid™ in voor de actie. Dankzij deze oplossing kan Serious Request het aantal gelijktijdige online bezoekers onbeperkt voorzien van de online uitzending van het evenement.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.