Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISPam.nl blikt terug op het jaar: De experts aan het woord (1/2)

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 24 december 2014 12:10 uur

ISPAm-2014-deExperts500275Het is inmiddels een traditie: ISPam vraagt aan het eind van het jaar een aantal experts in 100 woorden terug te blikken op het jaar. Vandaag deel een – morgen het tweede deel. Daarna blikt de redactie nog kort terug op het jaar.

Jeroen van der Ham:
“2014 was voor mij het jaar waarin Responsible/Coordinated Disclosure beter op de kaart kwam te staan. Bank en telecom sectoren hebben het in overleg nu goed opgezet. Internationaal werd het belang hiervan duidelijk na Heartbleed. Daarbij ging het helaas wel mis, bij zo’n grote bug in zoveel software is het moelijk om dit lang geheim te houden. Bij Poodle ging dat gelukkig iets beter.
Het wachten is nog op een goede juridische uitspraak om de waarde van responsible disclosure beleid goed te illustreren. Maar dat wordt misschien iets voor 2015.”
Jeroen van de Ham is online bekend als twitteraar @1sand0s en ‘s-lands enige HRCX.

Judith Sargentini:
“Afgelopen april maakte het Europese Hof van Justitie een einde aan de Europese bewaarplicht. Die uitspraak heeft grote gevolgen voor de bescherming van de fundamentele rechten. Het lukraak verzamelen van gegevens – in de hoop dat ze nog eens van pas komen – kan niet meer. De omstreden Nederlandse bewaarplicht is daardoor nu een zombiewet: eigenlijk al gestorven, maar heeft dat zelf nog niet door. Ook het bewaren van gegevens over bankieren, autorijden en vliegreizen moet opnieuw worden bekeken door de uitspraak – en naar mijn mening afgeschaft. Ook al omdat er geen bewijs is voor de stelling dat datagraaien de wereld veiliger maakt.”
Judith Sargentini (@judithineuropa) is Europarlementariër voor GroenLinks

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.