Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISPam.nl blikt terug op het jaar: De experts aan het woord (2/2)

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 25 december 2014 12:10 uur

ISPAm-2014-deExperts500275Vandaag deel twee van de traditionele ISPam eindejaarsvraag aan experts: beschrijf in 100 woorden wat voor jou de belangrijkste internetgerelateerde onderwerpen waren in 2014. Deel een verscheen woensdag 24 december. Morgen volgt deel een van de kijk van de redactie op het afgelopen jaar.

Margreth Verhulst is dit najaar met Bureau42 in Eindhoven gestart. Daarvoor was zij jarenlang de public & regulatory affairs officer van XS4ALL. In beide functies stond 2014 in het teken van Big Data en privacy. Margreth stelt dat dat in 2015 ook het geval zal zijn:

“De mogelijkheden van het internet der dingen en het gebruik van Big Data heeft een enorme vlucht genomen. Deze ontwikkeling zal zich alleen maar verder manifesteren. Daarmee wordt de vraag op welk punt de informatievrijheid botst met het privacyrecht steeds crucialer. Deze vraag kan veelal vermeden worden door het implementeren van een goed privacybeleid binnen de organisatie waarin vertrouwen voorop staat. Transparantie en privacy by design dragen bij aan het winnen van vertrouwen. Want een ding is duidelijk: het succes van Big Data staat of valt met het vertrouwen van de burger.”

Rik van Duijn:
“Het jaar 2014 is een jaar van grote scheuren in de fundamenten van computing. Kwetsbaarheden als Shellshock, HeartBleed en MS14-066 zijn ingebed in de basis van zoveel systemen. De volledige impact van deze beveiligingslekken is niet in alle gevallen duidelijk en we zullen nog lang nieuwe software en systemen ontdekken die niet langer veilig blijken te zijn. Daarnaast is 2014 het jaar dat we dergelijke kwetsbaarheden zijn gaan marketen: pakkende namen, uitgebreide berichtgeving en zelfs flitsende logootjes zijn de norm geworden. Aan de ene kant lijkt het een toonbeeld van het volwassen worden van informatiebeveiliging. Anderzijds voelt deze ontwikkeling aan als een marketingstunt om de security-industrie voor het publiek meer tastbaar te maken.” Rik van Duijn(@rikvduijn) is werkzaam bij Dearbytes.com

Rob van Esch:
“Nederland staat in de wereldtop als het om vaste breedband gaat. Dat stonden we al, dat blijven we en de kabel presteert goed. Volgens onderzoek van de Europese Commissie levert kabel veel vaker de beloofde snelheid dan glasvezel en DSL. De internetsnelheden via de kabel zijn al 200 Mbps, wie had dat een paar jaar geleden durven voorspellen. Downloadsnelheden zijn veel belangrijker dan upload, zo bleek uit onderzoek. Verder won Ziggo de Tweakers Award voor beste ISP en DELTA/Zeelandnet de prijs voor beste website in de telecom. Kortom: we tekenen voor 2015 als dat net zo mooi is als 2014!” Rob van Esch is directeur van NLKabel, de vereniging van kabelbedrijven (@NLkabel)

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...