Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 best gelezen bedrijfsnieuws van 2014

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 2 januari 2015 08:00 uur

2014 was het jaar van het bedrijfsnieuws. Bekijk hier de top 10 van het best gelezen bedrijfsnieuws van 2014 van KPN en Argeweb, BIT, R-IX en Datacenter Rotterdam, Openprovider, LeaseWeb, IT-Ernity en Cloud VPS, ASP4ALL, Hostnet en Interoute.

1. Overname Argeweb door KPN

KPN neemt een 100% belang in het hostingbedrijf Argeweb. Argeweb is een van de grootste en meest succesvolle hostingbedrijven van Nederland en levert diensten als domeinregistratie, shared hosting, hosted-exchange en online opslagdiensten aan het MKB. De ontwikkelingen passen bij de ambitie van KPN om verdere groei te realiseren in de zakelijke markt voor cloud en hosting. “Argeweb is één van de grotere en meest succesvolle hostingbedrijven in Nederland”, aldus John van Vianen, directeur KPN Zakelijke Markt. “Door de overname vergroten wij onze marktpositie en schaal in deze snel groeiende markt”.
Lees het volledige bericht

2. DDoS aanvallen gezamenlijk aanpakken

BIT heeft al sinds de jaren ’90 ervaring met het zich wapenen tegen (D)DoS aanvallen. In die tijd hostte we een aantal IRC servers die ware (D)DoS magneten bleken te zijn. Met de D tussen haakjes omdat de aanvallen in die tijd nog heel vaak niet gedistribueerd waren maar gewoon vanaf één IP adres kwamen. De IRC servers werden gratis gehost om wat terug te doen voor de community, dus onze primaire focus was het ervoor zorgen dat onze zakelijke, betalende klanten geen last van de aanvallen zouden hebben. Dat werd opgelost door de servers in een apart blokje IP adressen onder te brengen (PI space), waarvan we de routering vanaf de buitenwereld naar ons toe aan konden passen. In geval van een aanval waren de IRC servers misschien verminderd bereikbaar (bijvoorbeeld alleen vanuit Nederland), maar hadden onze klanten er in ieder geval geen last van.
Lees het volledige bericht

3. Stichting Rotterdam Internet Exchange brengt datacenter activiteiten onder in zelfstandige BV

Rotterdam Internet Exchange levert, sinds haar oprichting in 2007, een belangrijke bijdrage aan de stimulering van de digitale economie in de regio en heeft haar activiteiten door de jaren heen snel zien groeien.Een onderdeel van de dienstverlening van R-iX waren datacenter activiteiten. Ook deze hebben zich snel ontwikkeld. Inmiddels is sprake van een professioneel datacenter: carrier neutraal, TIER3 en ISO27001:2013 gecertificeerd. Om de verdere ontwikkeling van zowel R-iX als de datacenter activiteiten mogelijk te maken heeft het bestuur van de Stichting Rotterdam Internet Exchange besloten om het datacenter onder te brengen in een zelfstandige BV, onder de naam Datacenter Rotterdam.
Lees het volledige bericht

4. Openprovider gaat over op abonnementstructuur

In de wereld van domein registrars is een hoop aan de hand. Enerzijds lanceert ICANN meer dan 1000 nieuwe gTLD’s (generic Top Level Domain) waarvan Openprovider alle generiek beschikbare implementeert voor haar klanten.Anderzijds is er een toenemende prijsdruk merkbaar op de domein registraties. Grote partijen onderhandelen steeds scherpere prijzen per domeinnaam uit bij domein registrars. Naar onze mening is die trend niet te stoppen omdat de toegevoegde waarde die een domein registrar op haar producten levert gewoonweg niet erg hoog is. In ieder geval niet hoog genoeg om tientallen tot soms wel honderden procenten marge te rechtvaardigen.
Lees het volledige bericht

5. 538 brengt zijn IT infrastructuur onder in private cloud bij LeaseWeb

De Radio 538 Groep heeft een 3-jarig contract getekend met LeaseWeb, een van de grootste hostingproviders ter wereld met een productportfolio variërend van cloud tot bare-metal servers en managed hosting. De 538 Groep gebruikt LeaseWeb Nederlands cloudomgeving voor zijn IT-infrastructuur en zet daarnaast de CDN-technologie van LeaseWeb CDN in voor het live streamen van radio uitzendingen.
Lees het volledige bericht

6. IT-Ernity Groep acquireert CloudVPS, marktleider in public cloud diensten

IT-Ernity Groep, een snel groeiende internet- en IT-services provider, heeft de Nederlandse marktleider in public cloud diensten CloudVPS geacquireerd. Deze transactie maakt het voor IT-Ernity Groep mogelijk om haar klanten end- to-end oplossingen te bieden op het gebied van public, private en hybride clouds, netwerk en managed services.
Lees het volledige bericht

7. Datacenter Rotterdam kiest voor Cofely

Afgelopen week heeft Datacenter Rotterdam (DCR) een nieuw, driejarig onderhoudscontract afgesloten met Cofely. Hiermee wordt voor DCR de komende jaren vakkundig en correct onderhoud gewaarborgd op de belangrijke technische infrastructuur. Datacenter Rotterdam levert kwalitatief hoogwaardige en energie efficiënte datacenterdiensten in haar eigen TIER3 en ISO27001/ NEN7510 gecertificeerde datacenter en als TWIN-concept in datacentra in Rotterdam Zuid, Alblasserdam en Delft. Cofely heeft een jaar geleden het onderhoudscontract van Datacenter Rotterdam overgenomen en de dienstverlening naar volle tevredenheid uitgevoerd.
Lees het volledige bericht

8. ASP4all gebruikt F5 als Zwitsers zakmes om netwerken te optimaliseren

ASP4all is een dienstverlener in maatwerkoplossingen voor infrastructuurmanagement (IaaS), full-service applicatiehosting (PaaS) en online werkplekdiensten. Het Nederlandse bedrijf richt zich op diensten voor maximale beschikbaarheid van applicaties in een betrouwbare, beveiligde private cloud-omgeving met maximale performance, gemeten in afgehandelde transacties en/of hoeveelheid verkeer. F5-technologie speelt hierin de rol van Zwitsers zakmes, aldus Marc Guardiola, Lead Architect & Manager Innovation bij ASP4all: “We gebruiken F5 overal waar we iets moeten oplossen qua functionaliteit of performance.”
Lees het volledige bericht

9. Hostnet lanceert een uniek platform as a service: de Hostnet Cloud

Hostingprovider Hostnet uit Amsterdam heeft, in samenwerking met het in Californië gevestigde bedrijf Jelastic, voor de Nederlandse en Belgische markt een uniek Platform as a Service (PaaS) geïntroduceerd voor Java- en PHP-applicaties. Deze nieuwe dienst draagt de naam Hostnet Cloud en is vanaf heden beschikbaar. Gebruikers profiteren met de Hostnet Cloud van de vrijheid en gebruiksvriendelijkheid van deze vorm van cloud hosting: in enkele klikken activeren zij hun eigen applicatieservers waarop de applicatie wordt gehost. Daarnaast besparen ze kosten door de mogelijkheid om per uur af te rekenen en de automatische schaalbaarheid van de Hostnet Cloud.
Lees het volledige bericht

10. Interoute neemt stelling tegen patchkosten bij datacenters

Interoute, eigenaar en operator van het grootste cloudservicesplatform van Europa, maakt bekend dat klanten die gebruikmaken van de eigen datacenters van Interoute geen terugkerende patchkosten voor colocatie diensten meer hoeven te betalen. Interoute neemt daarmee nadrukkelijk stelling tegen de in de branche gebruikelijke praktijk om klanten hiervoor maandelijks vaste kosten in rekening te brengen.
Interoute schat dat het in het Verenigd Koninkrijk alleen al gaat om een totaalbedrag per jaar van tussen de 85 en 115 miljoen euro. Martijn ten Kate, Sales Director Enterprise bij Interoute: “Deze zogenaamde Patch Tax wordt wat ons betreft volstrekt onterecht aan klanten in rekening gebracht. Er zijn veel gerechtvaardigde kosten voor het beheren, onderhouden en up-to-date houden van een hoogwaardig datacenter. De maandelijkse kosten voor kabels die zijn aangesloten en waar niemand meer aan hoeft te komen, horen daar niet bij. De officiële opening van het elfde datacenter van Interoute in London is een mooie aanleiding om te breken met dit gebruik.”
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.