Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Het belangrijkste bedrijfsnieuws van week 1 & 2

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 12 januari 2015 12:00 uur

Het nieuwe jaar begon goed met de benoeming van Arno Suers als technisch directeur bij The Datacenter Group en de introductie van Mac Pro hosting door Green Mini host. Verder bestaat Exonet 12,5 jaar, is sinds 8 januari de Dutch Datacenter Association opgericht en gaat A2B Internet het beheer voor Smart Connect Networks verzorgen. Een overzicht van het belangrijkste bedrijfsnieuws:

Arno Suers benoemd tot technisch directeur bij The Datacenter Group

Arno Suers (40) is benoemd tot technisch directeur bij The Datacenter Group (TDCG). Suers  wordt verantwoordelijk voor de technische groei en het uitzetten van de strategische koers. Hij voert een team van afdelingsmanagers en engineers aan voor zowel de vestiging Amsterdam als Delft.
Lees het volledige bericht

Green Mini host introduceert unieke Mac Pro hosting

Als eerste provider in Europa lanceert Green Mini host een volledig op Apple Mac Pro gerichte colocatiedienst. In speciaal ontworpen afgesloten racks kunnen klanten krachtige Mac Pro servers plaatsen en aansluiten op het snelle datacenternetwerk. Deze aanvulling op bestaande Mac mini colocatie en dedicated servers maakt het aanbod van Mac-gespecialiseerde hosting compleet.
Lees het volledige bericht

A2B Internet gaat het beheer voor Smart Connect Networks verzorgen

A2B Internet en Smart Connect Networks zijn een overeenkomst aangegaan voor het beheer van het Fibernetwerk van Smart Connect Networks. A2B Internet gaat voor Smart Connect Networks het operationele beheer doen.
Lees het volledige bericht

Exonet bestaat 12,5 jaar

Het is alweer 12,5 jaar geleden dat Exonet, na enkele jaren te hebben lopen experimenteren met servers (letterlijk) onder ons bed, ons in juli 2002 hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We sprongen op de fiets en het bedrijf was geboren. In de jaren daarna hebben wij ons met name gericht op webhosting, domeinregistratie en dedicated servers. De dedicated servers waren een succes, maar we hadden het gevoel dat het niet de toekomst was. Er was veel hardware nodig, we reden veel op en neer naar datacenters en als de hardware stuk ging was er vrijwel altijd een groot probleem.
Lees het volledige bericht

Oprichting Dutch Datacenter Association om snelgroeiende sector wereldwijd te versterken

Sinds 8 januari 2015 kent Nederland een overkoepelende brancheorganisatie voor datacenters: Stichting Dutch Datacenter Association (DDA). DDA vertegenwoordigt twintig marktleidende datacenters* in Nederland die zich sterk maken voor de economische en maatschappelijke betekenis van de snelgroeiende datacentersector. Nederland heeft internationaal gezien een spilpositie; ons land is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor datacenters. De nieuwe stichting zal als partij optreden in onderhandelingen met stakeholders en overheid, projecten ondersteunen op het gebied van milieu, maatschappij en onderwijs en alles doen om groeimogelijkheden in de sector te stimuleren.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.